torstai 26. toukokuuta 2016

Synkkä päivä


Kotimaan uutiset olivat harvinaisen synkkiä. Kaksi pitkää ja valtakunnallisesti merkittävää tarinaa tulivat päätökseensä. Talvivaara ajetaan alas, mitä ilmeisimmin, ja viimeisetkin rippeet Microsoftin (Nokian) puhelintoiminnasta loppuvat. Noin kolmentuhannen ihmisen työpaikat menevät alta. Kovia iskuja nämä molemmat orastavaa nousua hakevalle taloudelle.

Ärsyynnyin taas oppositiolle, jossa oli taas niin valtavan paljon viisautta. Varsinkin Vihreiden väistyvä johtaja suu vaahdoten arvosteli hallitusta ikään kuin kaivos olisi ollut hänelle hyvinkin rakas asia. Perjantain pressiklubissa oli vieraana Husu, somalitaustainen monitaituri. Hän on siis itse pakolaistaustainen ja hänessä on sellaista rakentavaa henkeä, joita toivoisi kantasuomalaisilta kyynikoiltakin löytyvän. Tuli mieleen, että siinä voisi olla ainesta ministeriksi saakka.
---
Otsikko ei viittaa henkilökohtaiseen elämäntilanteeseen. Vointi oli nimittäin hyvä ja tuli tehtyä rästihommia. Ulkoilu kylläkin jäi tänään väliin. Parasta päivässä oli saada havaita se, että sytostaatit ovat selvästi tehneet tehtäväänsä. Kaulalla kasvaneet laajentuneet imusolmukkeet ovat ainakin itse arvioituna pienentyneet mainittavasti. Ääni on pikkurikkisen palannut vaikka se on jotakin kohinan ja kähinän välimaastosta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti