sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Euroviisut tulossa

Vähän sai maksaa eilisiä velkoja, kuten arvelinkin. Huonosti nukutun yön jälkeen aamupäivä meni suurelta osin unten mailla.  Illaksi olo palasi jo aivan mainioksi.

Euroviisut on kevään ilmiö, josta eilen uhkasin kirjoittaa. Taso näyttää olevan tosi hyvä tänä vuonna, kun 42 maata kilpailee voitosta. Australia on jälleen päässyt ylimääräisenä mukaan. Ennakkokatseluita on tullut seurattua  SVT:n, FST:n ja YLE:n kautta. On ollut mielenkiintoista kuunnella, miten eri raadit kommentoivat kappaleita.

Monet maat kopioivat edellisten vuosien menestyskappaleita, mikä harvoin toimii. Yksi maa selvästi löytää tälläkin kertaa uutta eikä käy vanhoja toistamaan.. Ruotsi ja 17-vuotias Frans erottuu kappaleella "If I Were Sorry". Se on valtavan hyvä letkeästi etenevä minimalistinen kappale, joka kulkee tyylikkäästi ilman pommeja ja valtavaa tykitystä. Ihmettelen kovasti jos ei olisi kolmen joukossa.

Muita mieleenpainivia oli Ukrainan koskettava kappale "1944", joka taitaa todellisuudessa kertoa Ukrainen kansan kovista kohtaloista. Saa varmasti sympatiaa eurooppalaisilta, vaikka politiikan ei pitäisi näihin kisoihin kuulua.

Venäjä on panostanut todella paljon ja haluaa tosissaan voittaa. Missään ei ole säästetty ja lopputulos on tavallaan aika täydellinen. Äänestystavan vuoksi voi hyvinkin käydä niin, että Venäjä vie voiton vaikkei biisi Ruotsin tasolla olekaan.

Ranska on saanut valtavasti vaikutteita Ruotsin aiempien vuosien kappaleista mutta niin, että homma toimii hyvin. Vielä nostaisin esiin Itävallan, joka merkillisesti laulaa ranskaksi. Kaunis, herkkä kappale ja esitys.

Suomen kappale on yllättävän hyvin tuotettu. Sandja-niminen nuori nainen päästää energiansa upeasti valloilleen. Suomi voi hyvinkin mennä finaaliin.

Euroviisukappaleet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti