keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Huoli hallinnosta

Paljolti meni tämä päivä samaa rataa kuin eilinen. Kapasiteetti ei ollut kovin suuri, mutta välttämättömistä selvittiin tavalla tai toisella.
---

Sipilän uskottavuudelle ei oikein tehnyt hyvää taka-askeleen ottaminen viikonloppulisäkysymyksessä. Tilanne meni sen verran kireäksi, että jotenkin nurkasta piti tulla ulos.  Oli varmasti joustavuutta ja viisautta ottaa mieluummin lomarahoista, mutta etukäteen olisi pitänyt ottaa selkoa, mitä uusia ongelmia tästä sitten seuraa. Seuraava poru nousi yrittäjiltä, jotka pelkäsivät joutuvansa asiasa maksumiehiksi. Kukahan seuraavaksi älähtää.

Sipilä heltyi kätilöiden edessä, mikä tietenkin osoitti suurta inhimillisyyttä. Hän osoitti jälleen olevansa hyvä ihminen, ei poliitikko. Kätilöt onnistuivat hienosti omassa viestinnässään. He saivat luotua tunnelman sellaiseksi, että he  raasut joutuisivat pyhinä tulemaan töihin kokonaan ilman palkkaa. Tosiasiassa he olisivat töissä 175% palkalla, mikä olisi ollut aivan hyvin näinä aikoina, jolloin monilla ei ole palkkaa lainkaan. Itsekin olen aikanaan tehnyt seurakunnassa paljon töitä pyhisin, kolme pyhää neljästä oltiin töissä. Yksi viikonloppu oli vapaata kuukaudessa. Ei siellä tullut pyhätöistä yhtään ylimääräistä lanttia eikä tullut mieleenkään sellaista vaatia. Se nyt vain kuului asiaan hoitaa hommat. Eikä ylityökorvausta tunnettu lainkaan. Reilun viikon ympärivuorokautisista leireistä sentään taisi saada pari vapaapäivää.

En kadehdi kätilöitä, poliiseja, palomiehiä enkä muitakaan, jotka saivat etunsa säilyttää. Yhteiskunnan täytyy pyöriä vakaasti ympäri vuoden. Sen sijaan huolissani olen hallituksesta, koska jatkossakin tulee eteem kovia päätöksiä. Pahaa mieltä tulee monille, varmasti meille jokaiselle. Toivottavasti ei käy lopuksi kuten edelliselle hallitukselle, joka ei pehmeytensä vuoksi pystynyt tekemään riittävästi muutoksia. Surkeaksi lopukseen se äänesti omia esityksiään vastaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti