sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Sunnuntain suhinaa

Huuh, viikonloppu meni odotettua paremmin. Vähän tuli käytyä ylikierroksilla, joten takapakkiin pitää varautua. Paljon kivaa tapahtui, tulipa käytyä mm. peräkonttikirppiksellä. Se olikin yllättävän iso tapahtuma ja väkeä oli paljon nauttimassa syyspäivästä. Muutama euro tuli sijoitettua lähinnä kirjoihin.

Tulipa  aamulla käytyä naapuripitäjässä hyttysen harrastuksen takia. Odottaessani mennä kolautin kirkonmenoihin. Kirkko oli lastenkirkko jonka lopuksi nautittiin mehut ja keksit. Saarnassa papilla oli esillä arkku, josta löytyi aarre joka yllättäen oli krusifiksi. Ihan yksinkertainen kiva idea, joka varmasti jäi lasten mieleen.

Sitä kieltämättä hiukan jäin pohtimaan, että kenen kannattaisi vinkata papille, jos tuo ei liturgisissa lauluissa yhtään pysy nuotissa. Kirkossa yksinlaulaminen ilman säestystä ei ole kovin helppoa ja kaiku vielä korostaa virheitä. Liikaa ei siis pitä vaatia pappiparalta. Mutta jos joka laulu menee alusta asti kolme sävelaskelta alavireessä, niin silloin kanttori voisi antaa joko lauluopetusta tai laulaa liturgiat itse. Ja voihan liturgian osat aivan puhuakin.

Koko tapahtumassa mieleeni jäi parhaiten se, että kirkon eteisessä on valtavan iso peili. Mikä idea! Ihmisen täytyy katsoa itseään ihan konkreettisesti peiliin ennen kuin astuu kirkkosaliin. Siinähän on jutun pointti. Pahuutensa, taitamattomuutensa ja rakkaudettomuutensa peilissä näkevä menee kirkkoon itseään tutkiskelemaan Korkeimman edessä ja armoa pyytämään. Ulos tullessaan parannuksen tehnyt ja synninpäästön saanut saa vilkaista uudestaan uudestisyntynyttä ilmestystä. Huh, tämä meni vähän teologisesti korkealentoiseksi, mutta pidin siis siitä peilistä eteisessä.
---
Takaisin maallisiin. Rallin puolella Ogier voitti mestaruuden ylivoimaisesti taas. Kahdestoista perättäinen mestaruus Ranskaan. Montakohan sinne vielä menee? No, kyllä parhaan kuuluukin voittaa. Noloa on pikemminkin se, että rallissa on säännöilläkin yritetty horjuttaa Ogieria ja vielä turhaan. Mielestäni lähtöjärjestyssääntö on tosi epäreilu. Paras kuski kärsii kahtena päivänä joutuessaan ensimmäisenä autona pölyiselle radalle.
---
Huomenna alkavat ylioppilaskirjoitukset taas meidänkin perheessä ja pientä jännitystä onkin ollut ilmassa senkin puolesta. Onnea kaikille kokelaille arvokisataipaleelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti