sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Edestä johtava pääministeri

Pääministeri sai maailmanlaajuista huomiota ilmoitettuaan kotinsa olevan pakolaisten käytössä. Tämä oli vaikuttava teko, enkä usko sen olevan poliittisten irtopisteiden hakemista. Itse ajattelin eilen aivan samaa. Jos asuisimme omakotitalossamme, voisi aivan hyvin harkita ainakin hätämajoituksen järjestämistä. Pääministerin esimerkki kehottaa kaikkia kysymään itseltään, mitä voisi tehdä tässä kriisitilanteessa. Asenneilmapiiri on muuttunut aivan ratkaisevasti muutamassa päivässä. On ymmärretty todellinen hätä. Viimeistään kuva rannalla lojuneen pikkupojan ruumiista on koskettanut ihmisiä eri puolilla maailmaa. Kuva on niin lohduton.
---
Koripallossa Suomella oli EM-kisojen avausottelussa kovin mahdollinen vastassa; hallitseva mestari ja kotijoukkue Ranska. Ottelu meni tasapisteissä jatkoajalle ja voittoa tarjottiin Suomelle, mutta rahkeet eivät  aivan riittäneet. Lopullinen palkinto jäi saamatta, maailmantähtiä vilisevä Ranska puristi väkisin voiton.

Suomen joukkue on uusiutunut, kun pitkään mukana olleet ikonit Teemu Rannikko ja Hanno Möttölä ovat jo poissa ulvomasta. Susilaumaan on Bronxin jengialueelta tullut rakkauden mukana Suomeen tavattoman kova pelimies Jamar Wilson. Pelaa vaihtomiehenä, mutta piti Suomea vaikeina hetkinä lähes yksin mukana pelissä. Hyvillä otteilla jatkossa Suomi voi aivan hyvin olla jatkopeleissä eli omassa lohkossaan neljän parhaan joukossa. Voi kun jalkapallossakin näkisi tällaisia venymisiä huippujoukkueita vastaan.
---
Vointi oli aivan hyvä. Markkinapäivä oli tänään ja varsinkin maalaistuotteita oli kaupan. Lisäksi oli Rättisitikoilla ja Transiiteilla kokoontumisajot. Kivaa säpinää tuovat tällaiset tapahtumat, kun ihmiset saadaan liikkeelle. Ja sää oli mahtava.
---
Pakko vielä mainita ilosta Kimin puolesta. Vuoden paras aika-ajo sattui kotiradalle Ferrari-fanien katseiden edessä. Voi kun saisi huomenna pärjätä kisassakin eikä tapahtuisi mitään yllättävää, esimerkiksi ratin irtoamista tai rungon katkeamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti