tiistai 1. syyskuuta 2015

Kaaos lisääntyy

Pakolaisongelma puhuttaa päivästä toiseen. Eurooppaan pakkautuu tuhansia ihmisiä päivässä ja tilanne alkaa kärjistyä eräissä paikoissa kuten Budapestissa. Unkari ei enää päästä turvapaikanhakijoita jatkamaan eteenpäin seuraaviin maihin, koska EU-säädösten mukaan hakijoiden asiat tulee käsitellä siinä maassa minne he ensin tulevat. Näin tuhannet ihmiset, myös pikkulapset, yöpyvät kadulla Budapestissa. Tilanne on lyhyelläkin tähtäimellä täysin sietämätön. Luultavasti tieto kuitenkin kulkee sujuvasti ja uudet reitit löytyvät hippoisasti. Kaikkiaan ongelman kanssa tuntuu olevan vain huonoja vaihtoehtoja. Mitäs, jos tulva alkaakin tulla Venäjän kautta Suomeen? Noh, tuskin vielä vähään aikaan.

Usein puhutaan vain pakolaisten aiheuttamista kustannuksista. Asialla on toinenkin puoli. Ruotsi on absoluuttisesti ottanut toiseksi eniten turvapaikanhakijoita. Ykkönen on väestöltään kahdeksankertainen Saksa. Ruotsiin uutta korkeastikin koulutettua väkeä on tullut todella paljon. Tänään haastateltiin syyialaista neurokirurgia, joka on opiskellut kielen hyvin. Hän on joutunut toista vuotta odottamaan työlupia tai laillistamisia. Syynä on viranomaisten resurssipula käsitellä asioita. Ei uskoisi, että on varaa pitää neurokirurgua toimettomana. Henkilö itse oli harkitsemassa siirtymistä muualle, koska työhalut ovat kovat ja kärsivällisyys vähissä. Tuollaiset kaverit Suomeen heti!

Kaikkiaan  Ruotsissa on todettu maahanmuuton tuoneen taloudellista kasvua. Koskahan Suomessa äkätään, että sama tilanne voisi olla meidän eduksemme tilanteessa, jossa talous todella laahaa.
---
Vointi on ollut aivan hyvä. Toinen lepoviikko alkaa tuoda tulosta. Pyörän päälle uskaltauduin pikkuisen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti