keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Korisiloa ja köyhtymistä

Kovasti on kuohunut hallituksen eilisten päätösten jälkeen. Lakkokorttiakin on väläytelty ammattiliittojen suunnalta.

Mitä asiassa pitäisi tehdä? Pitäisikö kaikki edut säilyttää ennallaan? Kuka muistaa, että esitettyjen ikävien toimenpiteiden jälkeekin jokainen suomalainen vauvasta vaariin ottaa ensi vuonna 1000 euroa valtionvelkaa? Todellisuudessa hallituksen esittämien toimenpiteiden määrä on aivan riittämätön. Kovin suurta neroutta ei tuohon päättelyyn tarvita.

Se, että nyt ryhdyttäisiin laajamittaisesti lakkoilemaan olisi katastrofi, jos nykytilanne sitä vielä ei ole. Todellisuus on se, että elämme köyhtyvässä valtiossa. Emme ole pärjänneet kansainvälisessä kilpailussa. Muualla pystytään parempaan.  Olennaista on se, että meillä on vielä varaa valita miten hallittu köyhtyminen tapahtuu oikeudenmmukaisesti. Toinen vaihtoehto on se, että käärimme hihat ja laitamme rakenteet sellaiseen kuntoon, että pärjäämme maailmalla. Silloinkin menee useampi vuosi ennen kuin kuopasta noustaan. Lakkoilemalla sieltä ainakaan ei nousta.

---
Koripallossa nähtiin sellaisia lukemia, joita ei ole kuulemma nähty viiteenkymmeneen vuoteen. Bosmia-H. Kaatui lähes kolmellakymmenellä pisteellä. Suomen pelaajista erottui Yamar Wilson, joka pelasi loistavasti ja toi iloa olemuksellaan joukkueeseen. Hänen iso egonsa tulee joukkueen hyväksi. Tulos tarkoittaa sitä, että Suomi on mukana neljännesvälierissä. Loistava tulos, sillä koris on erittäin laajasti harrastettu laji esimerkiksi talvilajeihin verrattuna. Kotimaassakin jäähalleihin on jo saatu paljon väkeä maaotteluihin ja tavallisten liigamatsien yleisömäärä on hiukan toisella tuhannella. Koriksen ympärille on kehittynyt mahtava kulttuuri, joten lajilla on mahtava tulevaisuus.
---
Vointi ollut ennätysmäisen uninen. Tuntuu, että jokainen lääkekuuri väsyttää enemmän. Onneksi tämän pitäisi olla toistaiseksi viimeinen.

* Jos nyt joku vahingonilosta elää, niin hän voi nyt hyvin. Ruotsi ei ole kotikentällään jalkapallossa hävinnyt yhtä pahasti vuoden 1958 jälkeen. Eilen tuli kuokkaan Itävaltaa vastaan 1-4. 2-5 he  hävisivät MM-finaalissa, jolloin muuan 17-vuotias Pele löi itsensä läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti