maanantai 21. syyskuuta 2015

Sporttipäivä

RoPS voitti HJK:n Helsingissä, mikä oli melkoinen yllätys. Stadilaisilla on ollut loukkaantumishuolia ja lisää tuli. Loukkaantumiskierteet harvoin ovat sattumaa, joten klubin tilanne viittaa siihen, että virheitäkin on jollakin osa-alueella tapahtunut. Keskiviikkona HJK tulee Seinäjoelle kokeilemaan onneaan. Ennakkosuosikkeja he silti ovat.

Keväällä Rovaniemeläisillä oli kolmen ottelun jälkeen pistesarakkeessa muna maalierolla 1-8. Valmentaja Malisen potkuista alkoivat hätäisimmät jo puhua. Tällä hetkellä joukkue johtaa sarjaa ja se on mestarisuosikki, kun nelisen kierrosta on jäljelä. Sen eduksi menee sekin, että SJK ja HJK syövät toistensa pisteitä mainitussa keskiviikon pelissä. Mitä valmentajiin tulee, VPS taitaa olla ainoa päävalmentajaa vaihtanut tällä kaudella, mikä on harvinaisen vähän tähän aikaan kaudesta.
---
Kimi pääsi kolmanneksi Singaporen formulakilpailussa. Ulospäin hän näytti pettyneeltä. On aina tappio hävitä tallikaverilleen. Selityksiä löytyi sieltä ja täältä ja kisa oli ollut kovin ongelmallinen. Eiköhän totuus ole se, että tänään hän oli tuon verran Vetteliä hitaampi. Ensi viikolla Japanissa tilanne voi olla aivan toinen, kun ollaan yhdellä Kimin suosikkiradoista.

Kuljettajia spekuloidessa jännittävää on se, miten kolme kuljettajaa erottuu voittatyyppeinä varikkosuoralla. Vettel, Hamilton ja Alonso pystyvät jatkuvasti autoaan parempiin suorituksiin, ja ovat lähes virheettömiä. Joskus McLarenin aikoina Kimikin kuului tähän joukkoon. Virhealtis hän ei ainakaan ollut. Bottas on vielä arvoitus, mihin kategoriaan hän yltää. Hän on ajanut todella paljon virheettömiä maksimisuorituksia. Kunnon voittotaisteluissa häntä ei ole vielä nähty. Toivottavasti vielä nähdään, eikä hän juutu keskikastin tallehin.
---
Vainio on surullisen kuuluisa nimi suomalaisessa kestävyysurheilussa. Martti Vainion dopingkäry(t) 1984 järkytti suomalaista urheilukansaa vähintään yhtä paljon kuin Mika Myllylän tapaus 17 vuotta myöhemmin.

Nyt pommin pamautti 17-vuotias Alisa Vainio ja ihan positiivisessa mielessä. Hän juoksi huikean ajan 2.33 maratonilla, suomalaisittain vuosisadan parhaan ajan tähän saakka. Vainiolla on uskomattoman laaja urheilutausta mm. joukkuelajeista. Saa nähdä, mikä on hänen tulevaisuutensa urheilijana. Lajivalinta on vielä ilmeisesti tekemättä. Monta lupausta on mennyt pilalle turhan nopean kiiruhtamisen johdosta. Siksi voi olla pelkästään hyvä, että hän on alaikäinen olympiakisoihin. Toni Nieminen on esimerkki urheilijasta, joka voitti 16-vuotiaana o-kultaa, mutta sen jälkeen hän ei saavuttanut yhtään henkilökohtaista mitalia. Toivottavasti Vainiolla taustajoukot toimivat viisaasti.
---
Henkilökohtaisesti suurin urheilutapahtuma oli paikallisen jalkapallojaoston hulinapäivä. Hyttynen pääsi kentälle kirmaamaan muiden tyttöjen kanssa, ilman suurempia paineita voittamisesta tai häviämisestä. Toki niistäkin kerrottiin,
---
 Vointi oli sytostaattikuurin viimeisenä päivänä aika puolittainen. Toivottavasti nyt alkaisi voimaantumisen aika pikkuhiljaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti