perjantai 18. syyskuuta 2015

Kallis mielenilmaus

EK:n laskelmien mukaan tämän päivän mielenilmaus Helsingissä oli Suomen taloudelle erittäin haitallinen. Arvion mukaan töistä pois jääminen maksoi yhteiskunnalle sata miljoonaa euroa. Sataa tuhatta odotettiin paikalle, mutta 30000 tuli. Tämä on noin 0,5 % väestöstä, joten kovin suuresta tapahtumasta ei kuitenkaan ollut kysymys.

Minulla oli mahdollisuus kuunnella puheet tarkalla korvalla. Palkansaajien keskusjärjestöjen johtajien puheet herättivät kummastusta. AKAVA ja STTK ilmaisivat selvää tilanteen ymmärrystä ja halua sopuun. SAK jäi selvästi uhmakkuudessaan yksin. Nyt onkin paljon heistä kiinni, kuten on ollut tähänkin asti. Lylyllä on kova paine todistaa miehuutensa. Toivottavasti sadalla miljoonalla saatiin itsetunto kuntoon, jotta päästäisiin jo yhteiskuntaa uudistamaan. Hallituksen puheenvuorot ovat olleet erittäin sopuisia ja rakentavia. Vatuloinnin aika on ohi, sitä on ollut nyt 7 vuotta.  

Opposition puheenvuoroisssa ongelmana oli  se, että räykyttämisen kyky on suurempi kuin kyky esittää ratkaisuja. Helppo on huutaa, että "kuinka te kehtaatte leikata köyhiltä ja pienituloisilta." Eihän se paljoa vaadi.  Heikoin on Antti Rinne, joka tuskin on edes huomannut talouskriisiä. SDP, perinteisesti suurin puolue, on pian kuudennksi suurin, jos meno säilyy tällaisena. Kyllä kansa tietää.

Loppujen lopuksi kysymys oli kalliista teatterista. Sopua oli ilmassa. Ihmettelen, jos SAK ei peräänny asiassa. Muussa tapauksessa arvovaltatappio olisi heille liian suuri.

---
Vointi on ollut tosi vaisu. Eilen tuntui etten saanut mitään aikaiseksi. Tarkemmin mietittynä eilen oikeastaan tuli touhuttua hyvinkin paljon. Tämän päivän olen ollut peiton alla, voimia  ei ole ollut oikein  mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti