lauantai 5. syyskuuta 2015

Kreikalle ei annettu tukipakettia

Kyllä kurkkukin voi olla kipeä. Se tuli todettua viime yönä. Nielemisestä ei tullut mitään. Pieni ekstrauni ja särkylääke auttoivat ja tilanne normalisoitui päivän mittaan.
---
Siipirikkoisella Suomella oli tänään karsintalohkon ottelu toista siniristilippujoukkuetta Kreikkaa vastaan. Suomelta puuttuvat parhaat pelaajat Moisander ja Eremenko, joten uusia vastuunkantajia tarvittiin. Kreikalla on mennyt karsinnat aivan vihkoon, jos ei Suomellakaan kehuttavaa ole.

Suomi on siirtynyt 4-4-2-ryhmitykseen, mikä on perinteisin muoto jalkapallossa, ei tosin nykyaikana, jolloin 4-2-3-1 on monen joukkueen lähtökohtana. Puolustaminen kyseisellä ryhmityksellä on selkeää, joten Paatelaisen "joulukuusi" 4-3-2-1 on viety ulos. 4-4-2-ryhmityksellä voi pelata monella tavalla, mutta Suomen kohdalla se on tarkoittanut aikaisemminkin passiivista peliä ilman pyrkimystäkään pallonhallintaan. Tuolla taktiikalla voi tavoitella korkeintaan kunniakkaita tasapelejä. Tasapelikin periaatteessa maistuisi kuuden tappiollisen ottelun jälkeen. Maalit ovat yksittäisten vastahyökkäysten varassa.

Ja niinhän siinä kävi, että Suomi oli aluksi kuin lauma ilman johtajaa. Yli 30 asteen kuumuudessa Suomi pelasi simppeliä 0-0-hakuista peliä. Suomen pelaajat vaikuttivat tasaisen huonoilta. Nippa nappa täytetään kansainväliset mitat. Toppariosastolla olisin mielelläni nähnyt Tero Mäntylän Moisanderin korvaajana. Paulus Arajuurelle tarjottiin mielestäni vähän liiankin isoja saappaita tärkeällä pelipaikalla. Maalivahti Hradecky onnistui hyvin ja Saksan pääsarjassa hyvin pelannut maalivahti osoitti olevansa kansainvälisen tason kassa.

Suomi sai yhden hyökkäyksen aikaiseksi. Joel Pohjanpalo tuli sisään vaihdosta ja teki maalin. Siinä, missä Pukki on pehmoinen lammas, Pohjanpalosta löytyy sopiva annos häijyyttä, mitä hyökkääjältä vaaditaan.Yksi laukaus
ylänurkkaan riitti. Tehokasta muttei kovin kaunista. Maalintekoyritykset menivät 19-4 Kreikalle ja pallonhallinta 59-41. Tilastojalkapallon voitto. Helpottaa pelaajia ja valmentajaa. Hymyäkin nähtiin.
---

Urheilukentällä on tultua käytyä usein viime päivinä. Pikku Hyttynen on niin innostunut yleisurheilusta ja palloilusta, että iskää tarvitaan kaiken aikaa kaveriksi. Ja sehän on ollut pelkästään mukava tai oikeastaan aidosti suurta. 
---
Ihme on tapahtunut siinä, että olen pärjännyt FIFAssa jälkikasvulle. Sitä ihmettä ei ole ennen nähty, tai ainakaan kymmeneen vuoteen. Täytyy myöntää, että peli tuntuu tässäkin tapauksessa paljon paremmalta kun pärjää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti