tiistai 22. syyskuuta 2015

Pääministerin tauti

Politiikkaan en halua, vaikka kova olenkin  päättäjiä neuvomaan ja kommentoimaan.

Kyse on muusta. Tänään oli TT-kuvauspäivä (tietokonetomografia), jossa olen ollut jo monta kertaa aiemminkin. Kuvaus on sillä tavalla jännittävä, että siinä käytetään varjoainetta. Vaikutus on todella nopea ja sillä vaikutushetkellä on kaikenlaisia tuntemuksia aivan pienen hetken. Henki salpaantuu ja housut tuntuvat täyttyvän edestä ja takaa. Ensimmäistä kertaa jouduin tänään  keskeyttämään kuvauksen valmistelukierroksella juuri ennen varjoaineen vaikutusta. Limaa pääsi kurkkuun ja tuntui tosi tukehduttavalta. Tilanne saatiin kuitenkin hallintaan ongelmitta

Tunnin päästä soitettiin sairaalalta perään ja kerrottiin aika ikävä uutinen. Keuhkoista oli löytynyt veritulppa. Samasta vaivasta kärsi Juha Sipilä reilu vuosi sitten, joten siitä otsikon viittaus. Pahinta laatua tämä veritulppa ei ole. Ilmeisen nopeasti se saatiin kiinni vaikka mistäpä näitä tietää. Pystyin ajamaan kotiin, reseptin kanssa tietty. Hoitoon kuluu verenohennuslääke, joka otetaan pistoina vatsan pehmoiseen osaan kahdesti päivässä. Asia harjoiteltiin hoitajan kanssa.

Eipä tuo kovin mukava uutinen ollut. Pistihän se naaman aika vakavaksi ja ukon hiljaiseksi.  Palikat pitää laittaa uuteen asentoon ja toivoa parasta.  Juuri nyt olo on surullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti