lauantai 10. syyskuuta 2016

Ylen juhlavaa

90-vuotias Yle kertoo tarinaamme tässä maailmassa. Sen merkitystä on vaikea kiteyttää. Ehkä pitäisi kysyä toisin päin, mikä olisi toisin, jos Yleä ei olisikaan? Mieti vaikka lapsuuttasi tai edes yhtä päivää ilman Yleä. Erilaista olisi ainakin oma elämäni. Yle on juhlinut synttäreitään näyttävästi ja taisi monella tippa tulla linssiin, kun Karita Mattila yhdessä Apocalyptican ja RSOn kanssa esitti Myrskyluodon Maijan. Onnea ja kiitos Yle!
...
Harmittavaa on urheilun siirtyminen yhä enemmän maksukanavien puolelle. Kysymys on kansainvälisessä kehityksestä, eikä ole kansallisten yhtiöiden hallinnassa. Ei siis Ylen vika. Sitten on vielä niin, että esimerkiksi kansainvälisen jalkapallon seuraaminen on vaatinut useita maksukortteja. Nyt tilanne on sillä puolella hieman muuttunut. Euroopan kuudesta kovimmasta liigasta viittä saa nyt seurattua yhdeltä ja samalta kanavapaketilta. Niinpä vuosien jälkeen tuli itsekin katsottua Englannin liigaa, johon olen ollut tosi kyllästynyt pitkään. Kysymyksessä oli Manchesterin paikallisottelu, ja pakko oli välittömästi tarkistaa kantaansa. Tämähän oli huikeaa! Valtava vauhti, taito ja luovuus yllätti. Ottelu oli myös valmentadiivojen  Mourinhon ja Guardiolan mittelö. Guardiola vei voiton 2-1. Hänellä on 8-3 johto Mourinhoon uratasolla.
 ...
Saksasta kuuluu kummia. Aihe on edelleen jalkapallo. Nuori Joel Pohjanpalo on tullut kaksi kertaa vaihdosta sisään ja pelannut noin 30 minuuttia. Siinä ajassa hän on tehnyt 4 maalia ja johtaa Bundesliigan tilastoa yhdessä Lewandowskin kanssa!!! Tämä vaatii jo useamman huutomerkin. Leverkusenin Jolle Pohjanpalo on nyt tosissaan tekemässä loikkaa kansainväliselle huipulle.  Hän on juuri sopivan häijy maalintekijäksi. Toivottavasti loukkaantumisilta vältytyään.
---
Olo oli helpompi kuin eilen. Toki myrkyt ilmenevät väsynä ja ajoittaisena sydämentykytyksenä. Pieni vaihteleva päänsärky vähän hankaloittaa olemista, mutta kuuluu asiaan.
---
Harvoin näkee uutisissa niin onnellisia ihmisiä kuin tänään. Syyrian neuvotteluissa on päästy pöydän ääreen ja viikon tulitauko näyttää mahdolliselta. Voi sitä riemua ihmisten kasvoilla, kun he kuulivat sodan loppumisen mahdollisuudesta. Kyllä heille sen soisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti