keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Seurakisoista korskeimmat

Yksi maailman suosituimmista urheilutapahtumista ilman maajoukkuetunnuksia alkoi taas tänään; UEFA;n Mestarien liiga. Karsinnat on käyty kesällä ja lohkovaihe siis alkoi. Kanavapolitiikan keskittymisen jälkeen oli peräti neljä matsia tarjolla yhtä aikaa. Valitsin näistä Barcelona - Celticin (yhdeksi puoliajaksi). Messi laittoikin kolme maalia sisään ja nousi 86 maaliin uratilastoissa. Ronaldolla maaleja on 93, joten sadasta maalista on vielä aito kisa käynnissä. On näitä Jari Litmasellakin tälle tasolle komeat 23 kappaletta suotu. 7-0 on puolestaan  Barcan ottelukohtainen ennätys näissä kekkereissä. En voinut katsoa teurastusta loppuun asti, onneksi oli niitä vaihtoehtoja. Lauantaina Barca vielä hävisi La Ligassa kotikentällä pikkuseuralle 1-2. Päivissä on eroa.

Päivän uutinen oli silti se, että Britanniassa voi niin paljon sataa vettä, ettei jalkapalloa pysty pelaamaan. Manchesterissa Cityn peli Mönchengladbachia vastaan jouduttiin perumaan. Se kertoo siitän että silloin on täytynyt olla melkoinen monsuuni käynnissä. 60 000 ihmistä sai kastumisen lisäksi kääntyä takaisin kotiin. Samalla Lontoossa oli 34,4 astetta, mikä oli päivän ennätys sataan vuoteen.
...
Tänään päivään kuului monenlaista puuhaa, vähän ikäviäkin juttuja ja kaikesta kuitenkin selvittiin. Hurraa! Pari upeaa päivää oli kahdestaan Hyttysen kanssa, kun aikaa jäi yhteisille harrastuksille kuten pituushypylle ja englannille.
---
Huomenna otetaan kuvia sairaalaolosuhteissa. Pään sisusta kuvataan ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen. Se on jännittävä kokemus. Suoneen piikitettävän varjoaineen vaikutus on lyhyt, muutamia kymmeniä sekunteja tehokkaimmillaan. Silloin joutuu kokemaan aika eksoottisia tunnelmia. Tuntee tukehtuvansa, laskevan alleen ja tyhjentävän suolensa samalla kertaa. Silloin on vain pakko rauhoittaa itseään ja ajatella, että aina tämä on mennyt ennenkin ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti