sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Himmel und Hölle

Tänään toivoin, että helvetti on olemassa. Mietin niitä kolmeasataatuhatta ihmistä, jotka ovat Aleppossa saarrettuna nälissään, janoissaan ja peloissaan ilman vesipisaraa tai leivänkannikkaa. Mietin niitä siviilejä, joille tarkoitetut avustusrekkakolonnat pommitettiin tuusan nuuskaksi, ja joiden päälle isketään sekä tynnyripommein että uusimmilla huippuhävittäjillä.  Kaikki tietävät ketkä ovat julmien sotarikosten takana, tai ilmeisesti ainakin kaikki muut paitsi paitsi Venäjä ja Syyrian hallitus. Vihani näitä julmia hirviöitä kohtaan on raju mutta voimaton. En voi asialle mitään, korkeintaan kertoa asiasta ja toivoa muidenkin tekevän niin tietoisuuden lisäämiseksi. Edes pienen oikeudenmukaisuuden vuoksi toivoin, mitä toivoin.
--
--
--
Katselin eilistä cupin finaalia uudelleen ja uudelleen. Ihan eri lailla pystyi näkemään, kun ei tarvinnut jännittää lopputulosta. Miten paljon hienoja yksityiskohtia pelissä olikaan! Luulen, että lähipäivinä palaan vielä moneen kertaan otteluun. Vaikka kenttä oli huonossa kunnossa, siinä pelasi kaksi tosi hyvää joukkuetta, joista toinen oli loppua kohti parempi. Oikeutettu voitto.

En halua hirveästi rasittaa yksityiskohdilla lukijaa, mutta jotakin en malta olla sanomatta. HJK:n parikymppinen Alfredo Morelos on aivan väärillä kentillä pelatessaan Suomessa. Hän on voittanut Kolumbian väreissä ikäluokassaan maanosan mestaruushopeaa vuonna 2015. Maailmanrankingissa Kolumbia on sijalla 4, joten oletettavasti tämä pelaaja tulee jatkossa pelaamaan Euroopan isoilla kentillä. Hän on valtavan röyhkeä etenijä, nopea ja laukoo usein ja hyvin. Jopa Messi tulee hänen tyylistään mieleen. Laitetaan nimi ylös. Juhani Ojala ja Aimar tekivät ratkaisevan työn hidastaessaan miestä senkin verran kuin tekivät. Sitten silmään pisti vasen puolustaja Jarkko Hurme, joka pelasi huippuottelun.
 ---
Vointi oli tänään parempi. Toinen palautumisviikko on alkamassa.



,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti