maanantai 12. syyskuuta 2016

Sankareista erikoisin

Matti Nykänen on yksi erikoisimmista hahmoista Suomen historiassa. Hän on sankari, joka oli urheilijana aivan verraton, täysin ylivoimainen lajissaan. Hän oli yksinäinen susi, urheiluhullu, joka ei minkään järjestelmän tuote. Hän ei tarvinnut järjestelmiä voittaakseen, mutta ihmisenä hän olisi tarvinnut tukea monessa vaiheessa, koulussa, median kanssa ja parisuhteissaan.

Sisu ja periksiantamattomuus ovat olleet aivan omaa luokkaansa myös uran jälkeen. Viina ei sovi Matille, mutta monta kertaa he ovat kohdanneet toisensa. Kolhuja on tullut uskomaton määrä. Joskus hän on ollut valtakunnan virallinen pelle. Välillä on oltu laulajana ja välillä stripparina. Silti hän on aina noussut suosta ylös. Tavallaan hän tehnyt nousuillaan totaalista pilkkaa naurajistaan. Ja aina hän on pitänyt kansansuosionsa. Lehtiä on myyty hänen avustuksellaan arveluttavan paljon. Sympaattinen akuankkamainen olemus vetoaa ihmisiin ja onhan Matti on supliikiltaan aivan omaa luokkaansa. En tiedä onko hänen valtavaa verbaalista lahjakkuuttaan koskaan oikein tunnustettu vaikka monta sutkautusta on jäänyt elämään.
---
Vointi on ollut tänään aivan hyvä. Kuuri on nyt yli puolenvälin ja sieto on ollut aivan kohtuullista. Huomenna omat kuvionsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti