perjantai 30. syyskuuta 2016

Metsään meni

Tämän päivän parasta antia oli metsäretki. Teki voinnille tosi hyvää. Turhaan ei väitetä metsässä olemisen rentouttavan oloa ja alentavan verenpainetta. Ehkä ei olisi pöhkömpi idea pyrkiä toteuttamaan pieni metsäretki viikottain.
---
Alakoululla avattiin virallisesti uusi "stadion", jonka eteen vanhempainyhdistys on tehnyt kovasti töitä. Tekonurmella varustettu laidallinen peliareena on ollut valmistumisestaan lähtien kovassa käytössä. Siitä hatun nosto vanhempainyhdistykselle! Välitunneille ja liikuntatunneille tulee mielenkiintoista säpinää. Viime keväänä Tapparan voittaessa Liigan kapteeni Kristian Kuusela oli melkein seuraavana päivänä koululla kertomassa kaudesta ja jakamassa nimikirjoituksia.Vanhempainyhdistyksen ansiota sekin.
---
MH17-rikostutkintaraportti on ällistyttävä suoritus. Valtavasta aineistosta on koottu vakuuttava raportti. Linkissä kahdentoista minuutin kooste urotyöstä. Aineistona on vaikka mitä valokuvista, teletunnistetietoihin ja lentäjän ruumiinosiin.
---
Merkittävä israelilaispoliitikko Shimon Peres on poissa. Hän menehtyi aivoverenvuodon jälkiseurauksiin korkeassa 93 vuoden iässä pari päivää sitten. Harva ihminen toimii vaikuttajana yli 70 vuotta eli koko israelin olemassaolon ajan. Hän oli poliitikko, jota arvostettiin erittäin laajasti maailmalla. Hän oli ikuinen optimisti ja rauhan mies. Hän sai Nobelin rauhanpalkinnon rauhanponnisteluistaan vuonna 1994. Tänään ihmisillä oli mahdollisuus käydä jättämässä viimeisen tervehdyksen Peresille yksinkertaisen puuarkun äärellä. Perjantaina aamulla tapahtuu hautaus. Läsnäolollaan tilaisuutta kunnioittavat maailman johtajat Juha Sipilästä Barack Obamaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti