tiistai 27. syyskuuta 2016

Juhlat vievät Eurooppaan kolmantena vuonna peräkkäin

Touhuntäyteinen päivä oli vaihteeksi. Ei maailma tullut silti valmiiksi, mutta monta asiaa nytkähti eteenpäin.

SJK järjesti faneilleen tilaisuuden, jota kunnioittivat läsnäolollaan sekä joukkue että Suomen cupin pokaali. Fanit pääsivät kaikessa rauhassa tapaamaan valmentajia sekä pelaajia. Henki vaikuttaa olevan joukkueessa aivan pysäyttämätön. Kaikki ei kuienkaan ole enää omissa käsissä, sillä muilta vaaditaan jo ristiinpelaamista. Itse arvelisin mestaruuden mahdollisuuden olevan 35 % ja mitalin 80% luokkaa. Paineet ovat nyt sikäli kuitenkin poissa, että sekä pelaajille että seuroille erittäin tärkeä eurocup-paikka on nyt saavutettu.

Harmittelin Jussi Vasaran (pelaaja) kanssa kevään turhaa kolmen pisteen menetystä, miten tärkeitä nuo pisteet olisivat juuri nyt. "Niin, olisimmehan voineet ottaa ne kolme pistettä jostakin muustakin pelistä,"hän vastasi. Mielestäni Vasaraltä hämmästyttävän kypsä vastaus. Ehkä Vasara osui tässä naulan kantaan. Joukkue on pelaamalla menettänyt yli 30 pistettä ja siihen osuuteen se olisi hyvinkin voinut vaikuttaa. Toimiston tunarit ovat eri asia. Heidän takiaan meni kolme pistettä.  Näin toimii joukkueurheilija. Otetaan vastuu omista tekemisistä eikä lähdetä uhriutumaan, syyttämään tai valittamaan. Ei lähdetä korostamaan toisten virheitä ja viljelemään eripuraa joukkueen ja seuran sisälle. Vasaran kypsä asennoituminen teki minuun vaikutuksen.

Vaikka oli juhlan hetki, ei ilo paistanut kaikkien silmiltä. Peliaikaa on vain yhdelletoista kerrallaan ja varsinkin laitapuolustajista on ylitarjontaa. Parille alansa huipulle ei löydy millään peliaikaa ja näkyy se naamasta, vaikka kuinka olisi piinnkova ammattilainen. Tietenkin taustalla on tässä vaiheessa vuotta myös sopimusasioita. Sopimus on pelaajalle ensi vuoden työpaikka ja toimeentulo. Espanjan pojat sen sijaan ilahtuivat muutamasta espanjan sanasta. Eivät menneet kielen alkeet hukkaan.

Nyt, kun yksi maamme hienoimmista stadioneista on valmis ja kenties upein joukkue on huipputikissä, olisi hyvä tilaisuus käydä tutustumassa maailman suosituimman lajin ottelutapahtumaan. Keskiviikkona on huipputärkeä ottelu klo 18.30. Loistotilaisuus, jota ei kannata menettää. Tämä on harvinaista herkkua, joka on nyt kaarensa huipulla. Jos olit muutenkin menossa, niin ota kaveri  mukaan.
---
Eräs asia taasen tuli jo kaarensa loppuun. Eräs tunnettu tavaratalo oli auki viimeistä päivää ja hyllyt taitettiin kasaan. Muistelen ajelleeni lähes 30 vuotta noilla samoilla rullaportailla. Tänään oli viimeinen kerta. Tai ehkä ei. En tiedä, mitä on tulossa tilalle. Viimeiset ostokseni tuosta kaupasta olivat Remeksen romaani kolmella eurolla, Talvisota-elokuva kahdeksalla ja kymmenen suosituimman suomalaiselokuvan kokoelma kympillä. Ei kovin kallista.
---
Hyvin huilatun viikonlopun jälkeen jaksamista oli mukavasti. Marjoja on tullut syötyä paljon kiitos ahkerien kerääjien. Uskon, että marjoilla on ollut vaikutusta vointiin. Kesällä tuntemattomasta syystä korkeaksi nousseet tulehdusarvot on nyt saatu alas, mikä tarkoittaa sitä että elimistö kestää taas erittäin kovilla myrkyillä hoitamista.
---
Yöllä on ensimmäinen iso tv-tentti USA:n vaaleissa. Tilanne on kutkuttava 44%-42%. Nainen johtaa. Saa nähdä miten tentti etenee. Nylkeekö pilvenpiirtäjähaikara ahkeran hillarihiiren heti alkuunsa? Hyvin vaikea on tehdä ennakointeja. Trump on valtavan karismaattinen tositv-esiintyjä. Clinton on äärimmäisen osaava ja kokenut, mutta vähän harmaa ja erittäin vihattu ehdokas. Tässä on samaa taktiikkaa kuin jalkapallo-ottelussa. Alussa ei saa mennä omiin, alussa pitää välttää kaikki mahdolliset virheet tarkasti. Takaa-ajoasemasta on erittäin vaikea nousta, vaikka kyllä sellaistakin tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti