torstai 8. syyskuuta 2016

Jymyuutinen!


Tässä tuleekin sitten uutisointia ensimmäisenä Suomessa. Nyt kävi Norjassa iso doping-käry. Tätähän meillä Suomessa on janottu. Juuri tulleen tiedon mukaan poliisin ratsiassa illalla 23 henkilöä jäi kiinni hormoneista Bergenissä. Kyse on some-leijonista eli nuorten roolimalleista. Monia tunnnettuja aineita on mukana muttei urheilijoita. Kuntosalidoping on viheliäinen ilmiö myös Suomessa ja sen kitkeminen on vähintään yhtä tärkeää kuin huippu-urheilun doping. Kysymys on terveydestä ja turvallisuudesta. Hormonitoiminta on tärkeä osa kehon ja mielen hienovaraista systeemiä, jonne ei huvin vuoksi kannata mennä kajoamaan.
...
Dopingista kerrottiin tänään muutakin. K-P Kyrö, konnien konna, sai toimintalupansa takaisin reilun viidentoista vuoden jälkeen. Laukun unohtamisesta huoltoasemalle ei ole koskaan rangaistu tuolla voimalla. Tietenkin rangaistuksen koko kertoo kansakunnan sairaasta suhtautumisesta urheiluun ja hiihtoon tässä tapauksessa. Kysymys on kuitenkin vain hiihdosta. Ilman dopinglaukun unohtamista hän olisi kansallisikoni Suomessa.
...
Norjan kunninkaalliset ovat olleet Suomessa ja on mielenkiintoista matkan uutisointia sikäläisestä vinkkelistä. 79-vuotiaat kuninkaalliset näytettiin pelaamassa kännykkäpelejä. Positiivinen juttu, jossa ylistettiin suomalaista peliteollisuutta.
...
Päänsärkykin helpotti. Digitaalisuus helpottaa maailmaa monin tavoin mutta ja samalla monimutkaistaa ja aiheuttaa ongelmia, joita ennen ei ollut olemassakaan. Kännyköissä päätin puoli vuotta sitten siirtyä Windowsista Androidiin. Miksi näin? Jälkikäteen kysymys on aiheellinen, koska varsinkin sähköpostien kanssa tuli isoja ongelmia, jotka edelleen ovat osin ratkaisematta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti