perjantai 16. syyskuuta 2016

Ensirakkaus lämpiämässä uudelleen (päivitetty)

Olin pitkään Liverpool-fani aivan lapsesta Sami Hyypiän lähtöön (2009) saakka. Lauantai-illan rituaali oli monessa tuvassa avata viikonloppu englannin liigan ottelulla klo 17 ja Aulis Virtasen selostaessa. Tarkkaan seurattiin, mitä erityisesti Anfield Roadilla tapahtuu. Ian Rush oli pitelemätön maalintekijä 1980-luvulla. Myöhemmin Sami Hyypiä pelasi itsensä Liverpool-legendaksi kymmenen kauden aikana.

Sitten kiinnostukseni joukkueeseen ja koko brittifutikseen lopahti vähitellen, kun muutkin profiilipelaajat Gerrardista Carrageriin lähtivät. Espanjalainen ja saksalainen jalkapallo johtivat lajin evoluutiota viihdyttävämpään suuntaan. En edes tunne nykyliverpoolin nykypelaajia. Toinen syy kiinnostuksen menettämiseen on surkea menestys. Se ei ole lainkaan mukana eurokentillä tällä kaudella jäätyään liigassa kahdeksanneksi.

Nykyinen saksalaismanageri Jürgen Klopp sen sijaan on saanut mielenkiintoni heräämään uudelleen. Menestyskin alkaa olla aivan nurkan takana. Tänä iltana Liverpoolin bussi oli Lontoossa mestarisuosikki Chelsean parkkipaikalla. Ottelu päättyi tulokseen 1-2. Se ei ole ainoa huipputulos tänä syksynä. Viime kauden mestari sai tuta aiemmin 4-1. Arsenal kaatui kotikentällään ja kauden valmistavissa otteluissa jopa Barcelonaa vietiin 4-0.

Saksalaismanagerin käytös tämäniltaisen voiton jälkeen herätti huomiota. Hän asteli kentälle ja kävi halaamassa jokaista pelaajaansa rajusti mennen välillä jopa karhunpainin puolelle. Tämä epätyypillinen käytös kertoo Kloppin intohimoisesta suhteesta pelaajiinsa ja työhönsä. Tähtimanagerit tapaavat yleensä pasteerata tärkeänä puku päällä kravatti kaulassa vähän toiseen tyyliin.

Mielenkiinnolla seuraan Kloppin ja Liverpoolin menestystä tällä kaudella. Viime kauden joukkue ei ollut vielä hänen joukkueensa. Sitten hän aiheutti reisivammakierteen liiallisella juoksuttamisella. Jos Klopp saa nyt tuotua intohimon takaisin Liverpooliin, sillä voi olla mahdollisuudet korkealle. Ehkä pystynkin vielä "Redsejä" fanittamaan.
---
Anneli Aueria haastatellaan tänään televisiossa. En aio katsoa. Minä en tiedä mikä on totuus hänen kohdallaan, enkä voi tietää. Oikeastaan onko se minun asia ollenkaan? Ei se ole. Hän saa puhua aivan mitä tahtoo. Jos poliisi olisi tehnyt työnsä aikanaan kunnolla ilman huolimattomuutta, ei tarvitsisi enää spekuloida. Ylimääräiset vaihtoehdot olisi rajattu pois. Nyt tähän tilanteeseen ei koskaan päästä.
---
Päivästä ja sen tuomasta lääkekuormasta selvittiin aika hyvin. Unta tuli mittariin reilut 12 tuntia.









































































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti