lauantai 10. syyskuuta 2016

Mikä on totta? Tuleeko mitali?

Hankalin päivä kuurin aikana eikä vielä olla edes puolessa välissä. Tiukille tulee vielä vetämään, mutta periksi ei nyt voi antaa kovinkaan helposti.
---
Docventuresissa aiheena aiemmin viikolla oli informaatiosodankäynti ja dokumenttina esitettiin World order, jossa tuotiin esiin Venäjän näkökulma Euroopan kriiseihin. Mielestäni dokumentti oli monessa mielessä aivan erinomainen ja silmiä avaava.

Probagandana(jos se nyt tavallisesta dokumentista poikkesi) se oli äärimmäisen taitava, koska normaalisti Väliaikaista johtajaa (VJ) ei ole tapana esittää sympaattisessa valossa. Hän sai puhua rauhassa oman tarinansa. Pitää muistaa, että varmasti paljon jäi myös sanomatta. Mutta paljon myös sanottiin sellaista mitä Länsi-Euroopassa ei niin haluttaisi kuulla. Ei VJ kaikessa niin väärässä ole ollut, kyllä pakolaiskriisi on pitkälti seurausta länsivaltojen räikeästä virheiden ketjusta arabikeväänä, Dokumentti on melko pitkä, mutta melkoinen taidonnäyte myös vaikuttamisesta. Varsinkin päättäjien olisi se hyvä nähdä. Parhaimmillaan se herätti myös toivoa. Venäjän asenne ei ollut aggressiivinen, vaan enemmänkin asiallinen. Toki Krimin kysymys ei juurikaan näkynyt asialistalla.
---
SJK on tuonut pienessä ajassa neljä uutta pelaajaa joukkueeseen. Joukkueen rakentaminen on aina monimutkainen palapeli ja onnistuminen onnestakin kiinni. Nyt kuitenkin näyttää hyvältä. Puolustus on uusissa uomissa ja hyökkäysvoimaakin on tullut lisää. Sarjakautta on kahdeksan ottelua jäljellä ja pronssiin matkaa kaksi pistettä. Vieraspeleissä vain Inter ja Lahti ovat olleet huonompia, kotipeleissä vain HJK parempi. Jotain voisi tehdä paremmin, jos samalla joukkueella vaihtelee suoritus noin paljon. Siinä pientä pohtimista mitalijahtiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti