maanantai 19. syyskuuta 2016

Uneliaat tuumailut

Yläkaapista löytyi varakoneeksi aikanaan hankittu miniläppäri. Käytetyn koneen sain satasella netistä ja kaveri asensi Linuxin kahvikupin hinnalla. Sittemmin kone on palvellut kevyenä reissukoneena pitkienkin taipaleiden takaa. Nyt se saa toimia arkikoneena jonkin aikaa. Linux on siitä hauska, että siinä on kaikki tarvittava, muttei juurikaan ylimääräistä. Ja onhan se alunperin suomenruotsalaista alkuperää.
---
Suomen kiekkopojat saivat pudotuksen jään pinnalle heti aluksi World Cupissa. Totuuus tuli esiin, emme ole kiekossa ihan niin kovia kiekossa kuin välillä olemme luulleet. Vastustaja pelasi upeasti ja sillä siisti.
--- 
Paralympialaisissa tuli kultaa pyörätuolikelauksesta. Hieno saavutus Leo-Pekka Tähdeltä,se oli kenties vuoden sykähdyttävin urheiluhetki sinivalkoisin silmin katsottuna.  Välittömästi alkoi keskustelu vuoden urheilijasta. Itse toppuutteelisin sellaista puhetta, koska vammaisurheilu on aivan eri asia kuin tavallinen kilpaurheilu. Vammaisurheilussa on osallistujille tarkoin määrätyt edellytykset ja sarjat. Normaalissa kilpailussa sarjat ovat avoimia. Keihästä saa mennä nakkomaan kellä käsi kestää ja kantaa. Pyörätuoliin ei kilpailumielessä niin vain istuta. Mielestäni "vuoden vammaisurheilija" olisi osuvampi titteli ja se kertoisi tarkemmin, mistä on kysymys. Neljä perättäistä paralympiakultaa ansaitisi lisäksi merkittävän erityispalkinnon poikkeuksellisesta urasta. Toki emme tiedä, mitä vielä onkaan tulossa.

Viime vuonna Suomesta lähetettiin euroviisuihin kehitysvammaisten "punkbändi" edustamaan Suomea. Heidän suorituksensa oli kohtuullinen lähtökohtiin nähden, mutta tuossa tapauksessa oltiin kyllä pahasti väärässä sarjassa. Kysymyksessä on "song contest" eli lauluntekokilpailu. Siinä kyllä jäi nyt aivan väärä kuva suomalaisten lauluntekotaidosta, kun lähetettiin minuutin "biisi" kilpailuun. Ulkomaalaiset olivat monttu auki. Harmittaa niiden lauluntekijöiden puolesta, jotka vakavissaan panostivat hyvän kappaleen tekemiseen.

En halua liikaa rinnastaa kahta edellistä esimerkkiä toisiinsa. Jatkossa olisi kuitenkin hyvä pitää puurot ja vellit erillään.

Toinen juttu on koko "vuoden urhelija"-tittelin mielekkyys. Kuninkaallisten puuttuminen ilmeisesti saa monet kaipaamaan glamouria ja gaalaa. Siinä se juttu ehkä onkin, miksi näitä tarvitaan.
---
Päivä oli ensimmäinen lepooäivä. Unta tuli mittariin 12 tuntia 22 minuuttua eli 25 minuuttia vähemmän kuin eilen. Luvut kertovat väsymyksestä, kun loppuaikakin on ollut melkoista sekavaa nuokkumista.  Kävely on jäänyt aivan minimiin.
---
Kurja uutinen oli koripalloilija Petteri Koposen loukkaantuminen auto-onnettomuudessa Espanjassa. Hän oli juuri saavuttanut unelmansa ja päässyt pelaamaan Barcelonaan, Euroopan kolmanneksi parhaimpaan joukkueeseen. Uutisia hänen voinnistaan on tullut huolestuttavan vähän. Toivottavasti kysymys olisi vain vähäisistä vammoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti