lauantai 20. elokuuta 2016

Z (päivitetty 10:25)

Voinnillisesti mentiin tänään vähän vaikeampaan suuntaan. Mitään dramatiikkaa asiaan ei kuitenkaan liittynyt, mutta levossa on toki täytynyt aikansa viettää.
---
Jotkut persoonat ovat mielenkiintoisia ja jotkut harvat aivan ohittamattomia. Trump on sellainen, Usain Bolt on sellainen ja sitten on magneetti nimeltään  Zlatan. Nyt hän on 35-vuotta täyttävänä uransa ehtoopuolella siirtynyt Englannin valioliigaan legendaariseen Manchester Unitediin.

Pikaisen laskutoimituksen mukaan ruotsalainen on ollut voittamassa 31 titteliä ammattilaiskentillä. Maaleja hän on nakuttanut seurajoukkueurallaan 396, mikä on huippuhyökkääjällekin valtava lukema. Vertailun vuoksi Messi on tehnyt 460 maalia ja Ronaldo 487. Poikkeuksellista on se, että lähes jokaisena vuonna hän on ollut voittamassa liigaa pelaamassaan maassa. Voitot ovat tulleet Ruotsissa, Hollannissa, Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa. Huippuliigoista Englanti ja Saksa olisivat vielä jäljellä.

Nyt Zlatanin ura Englannissa on alkanut tyrmäävästi. Kahden ottelun jälkeen hän on tehnyt jo kolme maalia. Tuolla menolla hän saa soitella jo heti joulun jälkeen Saksan suuntaan kysyäkseen haluaako joku voittaa mestaruuden seuraavalla kaudella. Sitten onkin Euroopan merkittävät liigat nähty ja voitettu Zlatanin osalta. En pidä ajatusta ollenkaan utopistisena. Toinen asia on se, että miten boheemi mielenlaatu sopeutuisi saksalaiseen mentaliteettiin.

Englannin liigaan on tullut muitakin merkittäviä pelaajia täksi kaudeksi, kuten ennätyssummalla Manuun Italiasta haettu Paul Pogba. 23-vuotiaasta Pogbasta maksettiin 105 miljoonaa euroa. Viikkopalkka on 220 000 puntaa. Tässä olisi tietenkin keskustelun paikka. Avoin markkinatalous toimii pääsääntöisesti hyvin, mutta on avoin myös ylilyönneille.

Mielenkiintoisimmat valmentajapersoonat, kuten Guardiola ja Klopp ovat niin ikään siirtyneet Englantiin. Itseäni Englannin liiga ei ole pelillisen tylsyyden vuoksi kiinnostanut vuosikausiin, mutta nyt ilmeisesti on aika tarkastaa kantansa (ja kanavapakettivalintansa). Noilla pelaajilla ja valmentajilla täytyy syntyä jotakin mielenkiintoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti