torstai 11. elokuuta 2016

Ihmemies altaassa

Olympiakisojen seuraamisesta en ole vieläkään oikein innostunut. Lajien moninaisuus tekee kisoista niin hajanaiset seurattavaksi. Suomalaisten taso ei myöskään vielä ole vakuuttanut suuremmin.

Kisojen ihmemies on jälleen Michael Phelps, joka tuntuu ottavan kultamitaleja kuin ohimennen. Hänellä on nyt urallaan kaikkiaan 21 kultamitalia kasassa. Jos hän olisi maa, hän olisi mitaliläjänsä kanssa kaikkien aikojen listalla sijalla 40. Aina voi moittia uintia siitä, että lajeja on liikaa. Siitä huolimatta Phelpsin suoritus on lähes yliluonnollinen. Aikanaan sama mies oli 15-vuotiaana nuorin USA:n olympiauimari. Nyt 31-vuotiaana hän on vanhin uinnin mitalisti. En usko, että  hänen keskeisiä ennätyksiään rikotaan koskaan, niin omassa luokassaan ne ovat.
...
Mitalitilastoissa Suomella on puhdas nolla, kuten Norjallakin. Ruotsilla on kolme mitalia, kuten Saksallakin. Olisi mielenkiintoista tietää saksalaisten tunnelmista, koska he ovat tottuneet olemaan korkealla.
---
USA:n vaalit menevät yhä hullumpaan suuntaan. Nyt Trump vihjasi jo vastustajan salamurhalla. Mitähän tässä vielä onkaan odotettavissa, kun on vielä melkein sata päivää aikaa vaaleihin. Hän on kaapannut republikaanisen puolueen, sanoi joku. Suuri osa puolueesta ei ole hänen takanaan.
---
Olo oli kovin väsynyt tänään, ei kipeä.  Pirteämpää huomista odottelen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti