maanantai 15. elokuuta 2016

Pikkuisen parempaa

Kiitos kaikille myötäelämisestä! Paljon on tullut tsemppauksia eri kanavia pitkin. Vointi onkin ollut tänään edellisiä päiviä parempi. Olo on toki veltto, mutta kipuja ei juurikaan ole ollut. Havainto on, että mahdollisimman totaalinen lepo on parasta tällä hetkellä.
---
Urheilurintamalla Suomi on vähän kehitysmaa ollut olympialaisissa. 64 maata on saanut mitaleja eikä Suomi ole niiden maiden joukossa vielä. Muilla Pohjoismailla on tässä vaiheessa 16 mitalia. Niin ovat ajat muuttuneet. Muisto suurvalta-ajoista on  Antwerpenistä 1924, jolloin Suomi oli mitalitilaston kakkonen 37:lla mitalilla. Vain USA ehti edelle.

Tosin tänään tuli naisten nyrkkeilyssä varaus yhteen Mira Potkosen välieräpaikan myötä. Painissa Rami Hietaniemen niukka putoaminen oli kurja paikka. Rami harjoittelee paljon tuossa näillä nurkilla Seppo Yli-Hannukselan johdolla ja olen kuullut miten hän on intensiivisesti hakenut viime kuukaudet harjoitusvastuksia Itä-Euroopasta. En tiedä kuka lystin maksaa, mutta mies pisti kaiken peliin. H-hetkellä itse ottelussa Ramia heikompi vastustaja sai voiton pienen huolimattomuusvirheen takia pistein 4-3. Mahtaa harmittaa. Mutta toisaalta, jos on kaikkensa tehnyt, saa olla pystypäin. Painissa Petra Olli on sellainen karju, että mitali tulee.

Pelottavaniminen Oskari Mörö juoksi suomenennätyksen 400 m aitajuoksussa ja saavutti välieräpaikan. Finaali olisi jo liikaa vaadittu, vaikka on sellainenkin joskus saatu. Isäni luokkakaveri ja naapuri Jussi Rintamäki saavutti vuonna 1960 finaalipaikan ja viidennen sijan ajalla 50,8 Rooman kisoissa, Olisi hauska tietää, paljonko Jussin aika olisi sähköajalla ja nykyradalla. Veikkaan, että kovin paljon ei Mörön ajasta jäisi jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti