tiistai 2. elokuuta 2016

Numero 1401

Tämä kirjotus on tässä blogissa nro 1401. Eilistä blogitekstiä saattoi joku etsiä turhaan. Sitä ei valitettavasti ole olemassa. Joskus kirjoittaminen onnistuu syystä tai toisesta ja joskus ei.

Katsoin eilen dokumenttia "talousprofeetta" Martin Armstrongista, joka on tullut tunnetuksi hämmästyttävän tarkoista talousennustuksistaan. Hän uskoo talouden jaksottaisuuteen sekä huippujen että romahdusten kohdalla. Varhaisena tietokoneen hyödyntäjänä hän onnistui luomaan suureen informaatiomäärään perustuen mallin, johon ennustukset pohjautuivat. Dokumentti liikkui erikoisella tavalla faktan ja fiktion välimaastossa, joten jälkimaku jäi hiukan oudoksi. Mutta niinhän se on, että elävä elämä kirjoittaa joskus niin huikeita tarinoita, että tuskin parhaat käsikirjoittajat pystyisivät samaan.

Armstrong on ollut huolissaan valtioiden lainanotosta jo viime vuosituhannella. Lainaa otetaan rajattomasti ajattelematta takaisinmaksua. Tämänkaltainen velkaantumiskehitys on tosiaankin ollut täyttä totta viime vuosina monen valtion kohdalla. Mihin se johtaa? Tuskin ainakaan kovin hyviin seurauksiin. Onkohan kukaan edes pohtinut millainen olisi seuraava pankkikriisi, vai yllättääkö se aina kuten talvi autoilijat. Armstrongin oppien mukaan laskua seuraa kuitenkin ennen pitkää aina nousu.
---
Eipä ole olo oikein ollut kummoinen.  En lähde spekuloimaan, mistä on kysymys. Pokemonit sentään saivat käymään ulkona.

---
Trumpin möläytyksissä päästiin uudelle tasolle, kun hän nimesi Clintonin paholaiseksi. Epäilen, että nyt ollaan kohdassa, jossa Trumpin kannatus kääntyi laskuun. Tai eihän noista amerikkalaisista tiedä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti