perjantai 4. joulukuuta 2015

Voisinko minä olla formulamestari?

Taisi olla tämän sesongin ensimmäiset piparkakut. Telkkarissa esiteltiin niin hienoja piparkakkurakennelmia, että pieni arkkitehti minussa teki heräämistään. Saas nähdä, vaikka hyttysen kanssa innostuisimme. Hermosäryn osalta tuli tiettyjä huolia. Se saatiin katkaistua riittävän suurella kipulääkeannoksella, mutta sellaista tilannetta ei voi olla kovin usein. Jää koukkuun.
---
Formulaa olen harrastanut  konsolilla ja todennut, että meikäläisestä ei ihan legendaa taida tulla. Eräässä konsolipelissä  on sellainen pelimoodi, jossa on kuusi rataa.  Jokaisessa pitää  näyttää vauhtinsa kierroksen matkalla. Yhteisaika ratkaisee. Olosuhteet ja välineet ovat kaikki samanlaisia, joten kukaan ei pääse valittamaan huonosta autosta tai säädöistä.

Opettelin kutakin rataa yhtenä iltana. Kierroksia tuli ehkä 50-100 rataa kohti. Jokaista mutkaa tuli hiottua useita kertoja ja haettua nopeimpia ajolinjoja. No mikä oli menestys? Kierroaikojen yhteisajan perusteella olen maailmanlistalla sijalla 20471. En ihan vielä odota Maranellosta soittoa. Listalle on kaikkiaan otettu 60000 pelaajaa. Kuudella radalla 56 sekuntia tullut tappiota kärkeen. Miten ihmeessä he tekevät sen?

Tämä on esimerkki E-urheilusta. Netissä kilpaillaan yksilöinä tai joukkueina jopa maailmanmestaruuksista tietokoneiden välityksellä. Sotapelejä on paljon, mutta urheilupeleissäkin sellaisia järjestetään. Luin suomalaisesta e-formulamaailmanmestarista, joka oli tienannut palkintorahaa 50000 euroa. Monen nuoren haasteena on varmasti lyödä pelaamalla elannoksi. Joidenkin kohdalla se onnistuu. Suurimmissa peleissä yhdessä kilpailussa voi olla miljoonien palkintorahat. E-urheiluliitto kuuluu Wadaan, joten dopintestejä järjestetään. Tarve syntyi, kun selvisi että keskittymiseen vaikuttavia lääkeaineita oli käytetty parantamaan suoritusta.

Jos parantaisin sekuntin jokaisella radalla nousisin sijalle 18800. Tämä jo vaatisi ainakin viikon pelaamisen. Riittäisiköhän motivaatio vai pelailisinko jotakin muuta. Nyt tietysti joku käskee laittamaan jäitä hattuun. En kai luule olevani parinkymmenen tunnin panoksella suurikaan tekijä. Eihän siinä ajassa juuri mitään voi oppia. Viulusta tuskin saa edes kunnollista ääntä tai kieltä opi montaa sanaa tuossa ajassa. Totta joka sana!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti