perjantai 11. joulukuuta 2015

Ääni katosi

Nyt sitten oli se hankala päivä. Eilen taisin saada vähän kylmää istuessani kylmässä hallissa, mikä oli omiaan kutsumaan flunssan puoleensa. Ääni katosi kokonaan ja päänsärkyä riitti. Unisuuttakin oli aivan tarpeeksi. Oirekuvan perusteella tauti muistuttaa kovasti toista flunssatapausta perheessä.

Kansainväliseksi uutiseksi nousi kahden ISIS-taistelijan löytyminen Suomen turvapaikan hakijoiden joukosta. Yhteentoista murhaan ovat nämä rosvot tällä tietoa syyllistyneet. Elinkautisvankeus suomalaisessa vankilassa tuntuu julmille videoteloittajille aivan liian mukavalta vaihtoehdolta.

Pariisin ilmastokokouksessa on runnottu sopimusta kasaan ja tätä kirjoitettaessa lopputulosta odotetaan. Varsinkin Kiinassa alkaa loppua hengitysilma nykysysteemein. Kiinan nopeasti kasvavassa taloudessa tarvitaan paljon energiaa. 75 % energiasta tulee kivihiilestä, jota Kiinalla tuntuu olevan loputtomasti. Suurimmissa kaupungeissa näkyvyys on ajoittain muutamia satoja metrejä. Nämä alueet ovat tuskin elinkelpoisia edes lyhyellä tähtäimellä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti