lauantai 12. joulukuuta 2015

Poliisiasiaa ja leikki leikkinä

9 vuotta tuli vankeutta 15-vuotiaalle kaverinsa surmaamisesta. Ensikertalaisena ja alentuneesti syyntakeisena todellinen istumisaika toki on jotakin aivan muuta. Ehtii siinäkin aika käydä pitkäksi. Toivottavasti vankila paitsi sovittaa teon myös parantaa murhaajan. Voi olla liikaa toivottu, koska harvat uskovat vankilan parantavaan voimaan.

Poliisille tämä oli voitto, ei tullut uutta Ulvilaa kun asiat hoidettiin tarkasti. Poliisille on viime aikoina tullut paljon sulkia hattuun. Aarnio-tapaus kertoo myönteistä poliisin moraalista loppuviimeksi. Toivottavasti näyttö vain riittää. Terroristien nappaaminen sai kansainvälistä julkisuutta eikä suomalainen poliisi sorru ylilyönteihin.

Poliisien määrää aiotaan Pohjanmaan poliisilaitoksilla pienentää jälleen useita kymmeniä. Tälläkin hetkellä paiskitaan töitä selkänahasta. Mistään ei ole kiva säästää, mutta turvallisuudentunne on yksilön ja toimivan yhteiskunnan tärkeimpiä elementtejä. Kuten täällä blogissa useinkin ilmi tulee, seuraan läntisten naapurimaidemm asioita. Samanlaisista asioista usein räkytään kaikissa maissa. Tietenkin joku turvapaikanhakijakysymys on yhteinen murhe, mutta ihmettelen myös tiettyjä asioita. Upporikkaalla Norjalla luulisi olevan varaa poliiseihin, mutta sielläkin vyötä kiristetään koko ajan. Siellä tuntuu puoli vuonovaltiota olevan pahimmillan parin poliisipartion varassa.
---

Ääni on ollut tänään poissa, mutta muuten vointi oli aika kohtuullinen. Olen ajanut formulaa. Rankkaukseni on noin 18000/60000. Ajattelin alunperin ajaa kunnes ranking on alle kymppitonnin. Se taitaa kuitenkin olla liian kova tavoite, enkä tiedä onko tuollaisessa tavoitteessa muuta kuin viihdearvoa ja tuhansia epäonnistumisia ja turhautumisia.

Pohdin samalla ajankäytön järkevyyttä eli pystynkö tekemään hyvällä omallatunnolla jotakin täysin turhaa. Ja toisaalta, onko se sittenkään aivan turhaa. Pelaamista voi käyttää vaikkapa tehokkaana kivunlievityksenä. Tästäkin on kokemusta. Eri puolia saisi kaivettua esiin lukemattomia. Olennaista on kaiketi se, että haitat eivät nouse merkittäviksi. Jos pelaaminen estää oikeasti tärkeiden asioiden toteuttamista, silloin ollan arveluttavalla tiellä. Eli leikki leikkinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti