perjantai 18. joulukuuta 2015

Kuplamediaa

Surullisena ja vihaisena seuraan suomalaista poliittista keskustelua ja sen poliittista värittymistä. Oppositio on jakautunut kahtia,  Äänekkäämpi puoli näistä on saanut median onnistuneesti mukaansa monessa tilanteessa, mikä on tosi ärsyttävää ja sanoisin jopa epäisänmaallista. Tämä ottaa monia päähän. Nyt vaaditaankin mediakriittisyyttä tavalliselta kansalaiselta.

Eilen illalla annettiin arvosanoja hallitukselle A-talkissa ja tänä aamuna Jälkiviisaat oli vuorossa. Kaikkien Suomessa pitäisi tajuta talouden rajut realiteetit, joihin on sopeuduttava. Ja sitten pitäisi tajuta, miten pehmeästi hallitus on toiminut. Velkaa otetaan yhä rajusti.

Silti kuulee jopa professoritason ihmisiltä siitä, miten suuri vääryys on joutua luopumaan jostakin. Jälkeenpäin on helppo sanoa, että Sipilän hallitukselta on tullut aika paljon sammakoita. On selvää, että Sipilän vähäinen poliittinen kokemus on näkynyt hallitustaipaleen alussa virhearviointeina ja kömpelyytenä. Se ei kuitenkaan muuta realiteetteja miksikään. Toimintaympäristö on hankala kaikkine kriiseineen. Nyt pitäisi toimia yhdessä parhaita ratkaisuja etsien.

Huomiota on kiinnitetty kohtuuttomasti Stubbin lipasautteluihin, joita hän on ainakin viidesti anteeksi pyytänyt. Tietenkin tämä oli täysin mitätön asia, kun katsoo mitä päätöksiä viime viikon aikana on tehty. Jokaisesta säästötoimenpiteestä on täytynyt mussuttaa, esimerkkinä lomarahat ja subjektiivinen päivähoito-oikeus.

Lomaraha on käytännössä lähes kuukauden ylimääräinen palkka, joka on aikanaan säädetty sellaisessa historiallisessa tilanteessa, joka oli toisenlainen. Lomarahaa alettiin maksamaan, jotta työntekijät palaisivat takaisin töihin loman jälkeen eivätkä jäisi lakkoilemaan tai vaihtaisi työpaikkaa. Miksi nykyään pitäisi maksaa lähes kuukauden ylimääräinen palkka tyhjästä? Sitten on joillakin hirmuinen itku siitä, että vanhemmat "joutuvat" hoitamaan omia lapsiaan. Ikäänkuin lapset vaurioituisivat siitä, että ovat vähän enemmän kotona. Eikö tämä kerro jotakin keskustelun tasosta?
---
Ääni ei vieläkään ole tullut takaisin. Muuten olo aivan kohtuullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti