maanantai 21. joulukuuta 2015

Kansalle radiota!

Miten ajan saa kulumaan, kun on tylsää rutiinihommaa tehtävänä? Omissa jouluvalmisteluissani kotona olen toiminut siten, että tekemisen lomassa olen kuunnellut YLE-Areenasta erilaisia radio-ohjelmia. Tekemisen aika kuluu nopeasti ja välillä tulee koettua varsinaisia kulttuurielämyksiä. Niin kävi tänään. On vuosikymmeniä siitä, kun olen kuunnellut Kansanradiota. Riemastuin. Muistin kyllä ohjelman idean, mutta nyt se pisti sopivasti korvaan. Kansalaiset saavat soittaa ohjelmaan ja purkaa mieltään harmittavista asioista. On vaikea kuvailla sitä vihan määrää, joka oli sanoiksi taottuna.

Soittajat ovat selvästi suunnitelleet viestejään huolella ja pitkään, koska sanat on aseteltu usein oikein taitavasti. Mielipiteet sinänsä antavat hyvin karikatyyrisen kuvan suomalaisista. Varsinkin poliitikot saavat kuulla kunniansa; he ovat kaiken pahuuden, kuten köyhyyden, epärehellisyyden ja ahneuden alkulähde.  Jos ulkomaalainen saisi tämän perusteella kuvan suomalaisista, luulen että meidät luokiteltaisiin vihaiseksi ja vaarallisesi gorillalajiksi. Vaikea arvioida, miten suurta osaa niin sanotusta rahvaasta soittajat edustavat, periaatteessa joukko voi olla suurikin vaikken näistä omaa tuttavapiiriäni juurikaan tunnista.

Vointi on ollut tänään hyvä. Tärkeää vain on muistaa omat rajansa eli sen, että pitää tehokkaan peliajan riittävän alhaalla.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti