keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Upea päivä!

Tänään oli poikkeuksellisen hyvä päivä. Jaksamista riitti ja mieli oli hyvä. Jos normaalina sairaana päivänä tehoja on 2-20%, niin tänään oli 80%. Tällaisia päivä ei kovin usein tule olemaan, se on selvä. Mielellään otetaan vastaan. Kiitos!

Ohjelmaa riitti. Vaasassa tuli käytyä lääkärissä. Nyt käytiin läpi marraskuisten Turun PET-kuvausten satoa.Liikoja yksityiskohtiin menemättä tulokset olivat melko erinomaiset. Itse annoin tilanteesta arvosanaksi 9-, vaimo  8½.

Tutkimuksen kohteena olivat mm. kasvaimen ja lukuisten etäpesäkkeiden  aktiivisuus eri puolella kehoa. Paras uutinen oli se, että etäispesäkkeillä ei havaittu toimintaa pään alueella. Muutenkin tuumorin harrastama puuhailu on vähäistä tällä hetkellä.

Hoito. Työkalupakissa on kolme hoitovaihtoehtoa: sädehoito, somatuliini ja sytostaatit.

Yksi pieni sädehoitoa mahdollisesti vaativa alue on olemassa. Sädehoito annetaan kymmenen kerran sarjoissa. 30 kertaa on takana aiemmilta vuosilta.

Somatuliini-niminen lääkehoito on minulle uusi tuttavuus. Turun tutkimusten perusteella siitä voisi olla hyötyä tiettyillä kasvaimen alueilla.

Lisäksi  käytössä on vanha tuttu sytostaattihoito. Kahden sytostaatin yhdistelmällä on ollut erinomainen ellei peräti sensaatiomainen hoitovaste. Vaikeasti hoidettava harvinainen kasvaintyyppi on saatu kuriin. Kasvainmassa on arviolta puolittunut ellei  jopa vieläkin enemmän pienentynyt. 13 kahden viikon kuuria on menty läpi myrkkyhoitoa ilman suurempia sivuvaikutuksia. Toki veriarvot heikkenivät joka kuurin jälkeen, mikä on tarkoittanut väsymystä ja uupumusta. Käsillä oleva tauko on parantanut veriarvoja.

Hoidon suunnittelussa ei ole olemassa mitään valmista kaavaa. Nyt päädyttiin kuvausten ja keskustelun pohjalta sellaiseen  ratkaisuun, että seurataan tilannetta pari kuukautta kaikessa rauhassa. Tämän jälkeen kuvataan uudelleen. Muutosten perusteella katsotaan, miten uusiin hoitotoimiin ryhdytään vai jatketaanko taukoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti