maanantai 14. joulukuuta 2015

Virukset kuriin ja budjetti

Ehhhe ehhehee ajattelin tänään. Virustorjuntaa tarjottiin nyt kuudella kympillä eli kympillä oltiin tultu alas. Uuteen koneeseen sen olisi toki saannut neljällä kympillä, mitta tähän etuun ei olisi mahdollisuuksia. Siis suostuin. Saattoi olla virhe. Virusturvaohjelmilla on ollut takkuuntua toisiinsa, jos niitä on useita.Tästäkin on kokemusta.

Virusturvan uusiminen olikin odotettua hankalampi projekti. Ohjeet olivat täysin puutteelliset, ylipäätään ihmettelin miten homma lopulta onnistui. Oli järki ja kielitaito äärirajoilla. Ja lopulta tuuri taisi ratkaista ongelmatilanteet. Melkein kaksi tuntia meni häkkyröintiin ja seuraava virusturva on suomalainen. Tuo mokoma vielä ilmoitti veloittavansa automaattisesti seuraavan päivityksen. Erikseen piti kirjautua sivulle, jossa tämä automatiikan sai pois päältä.
---

Ilmastosopimuksen tavoitteet ovat niin kovat,  että en millään usko niiden toteutuvan. Fossiilisista pitäisi käytännössä luopua vuoteen 2050 mennessä. Se, että yritetään yhdessä on nyt parasta, mitä ajassamme voi tarjota.
---
Budjettia väännetään kovasti. Hallituksen leikkauksista rutistaan. Tosiasiassa velkaa otetaan enemmän kuin tänä vuonna. Siitä pitäisi olla pettynyt, sillä ei tämä suunta voi jatkua. Mikä siinä on, että veroja ei voi suurituloisilta maltillisesti korottaa? Veroaste on muutenkin paljon matalampi nyt kuin parikymmentä vuotta sitten.

Sekin on jotenkin kummallista ja jopa pelottavaa, että A:n lyhyestä matematiikasta kirjoittanut henkilö on valtion merkittävin päättäjä talouden alueella. Ei matematiikan osaaminen välttämättä fiksuudesta kerro, eikä ainakaan heikoin mahdollinen arvosana. 84% prosenttia kirjoittaa lyhyen paremmin ja pitkän matikan kirjoittajat päälle. Pohjakympissä ollaan osaajien joukossa. Ehkä pelättiin, että hän olisi NATO-intoilijana vielä suurempi riski ulkoministerinä. Loistava esiintymistaito eri kielillä olisi toki ollut hyvää pr:ää Suomelle. Soini sai valita ensin muutaman kymmenyksen vaalikannatuksen perusteella. Hän valitsi näin. Ei siis ihme, jos lukuja vähän väärin omasta päästä ilmoitellaan. Olisiko sittenkin ollut parempi, että olisi ollut hymyilemässä Euroopassa kahdeksalla kielellä. Stubb ei kuitenkaan ole suurin ongelma. Ay-puoli onnistui jarruttamaan kehitysloikat. Ja se vielä tulee kalliiksi.
---
Päivä ollut laukkaa aamusta iltaan tänään. Liikaa voimiini nähden. Huomenna pitää levätä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti