keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Vauhtia pikkuleijonien laatikossa

Suomi  voitti Slovakian suurinumeroisesti 8-3 nuorten MM-kisoissa. Nuorilla miehillä on kovat näytönpaineet NHL-herroja varten, joita katsomossa on joidenkin tietojen mukaan toista sataa.

Ei siis ihme, että nuoret miehet taistelevat myös elannosta kauneimpien missien ohella. Pelissä korostunut näyttämisen halu näkyy pienempänä kurinalaisuutena ja kovempana vauhtina. Itse asiassa peli oli mielestäni oikein viihdyttävää avointa peliä, jota oli kiva katsoa.

Paineet voivat myös vaikeuttaa yksilön peliä. Suurimpana esimerkkinä tästä on eräs pelaaja, jonka isällä on takanaan hieno NHL-ura. Poika on huipputaitava ja näyttävä pelaaja. Taitoa ja vauhtia on valtavasti, mutta kiekko pysyy itsellä usein aivan liian kauan hallussa. Lopullinen ratkaisu jää usein heikoksi. Onneksi yksi kiekko meni maaliin onnekkaastikin peli lopussa, joten ehkä paineetkin helpottavat hiukan. Samalla on tietoisuus siitä, että parhailla joukkuetovereilla on jo melkein kymmenen tehopistettä kasassa.

Onnistuminen kisoissa olisi lottovoitto, rahallisessakin mielessä. Tänään juhlittu Teemu Selänne tienasi urallaan 56 miljoonaa. Opettajaksi opiskellut olisi tienannut samassa ajassa miljoonan, joskin iso osa ajasta olisi mennyt opiskeluihin, joten summa olisi todellisuudessa ollut paljon pienempi.
---
Vointi oli aika kirkas, mutta eilen loukkasin kylkiluita ja millä tavalla!  Kurkottaessani sängystä lattialla olevaa kännykkää satutin kylkyni. Nyt viiltävä kipu rajoittaa liikettä ja esimerkiksi sängystä ylösnouseminen ilman apua on erittäin kivuliasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti