maanantai 24. marraskuuta 2014

Viulu vireeseen

Sain erikoisen tehtävä; minun piti virittää viulu. Asiasta ei aiempaa kokemusta eikä siis harmaintakaan aavistusta. Siinä sitten lähdettin kokeilemaan ja asiaa selvittämään. Viritysmekanismit saatiin selville kohtuu äkkiä. Systeemit eroavat kitarasta jonkin verran. Kännykästä löytyi viritysmittariappsi, jonka avulla homma ei oikein vielä onnistunut. Oikeiden äänien nimet kyllä löytyivät, mutta oktaavit eivät oikein aina selvinneet kaikkien kielien kohdalla vielä. Siinä menikin sitten aikaa takutessa, kunnes ongelma ratkesi. Nykyään asiat tunnetusti selvitetään netistä, tällä kertaa Youtubesta. Joku oli yksinkertaisesti äänittänyt vapaiden kielten oikeat äänet suoraan Youtubeen. Sen jälkeen virittäminen olikin helppoa. Yksinkertaisesti vain soitti äänen tietokoneella ja laittoi äänen paikalleen soittimessa. Lopuksi mittarilla vielä varmistus ja hienoviritys. Ja niin oli viulu vireessä. Osaisipa sitä vielä soittaa...

Kurkkukipu helpotti päivän mittaan, mutta ääni oli käheänä. Tuomas-messussa tuli vierailtua. Toteutus oli onnistunut. Kuoro toi voimaa lauluun ja urut oli ansaitulla iltalevolla. Väkeä oli paikalla vähänlaisesti ja luulenkin, että seuraavaa kertaa varten markkinointiin panostetaan enemmän.

Hyvät, Pahat ja Rumat oli aikanaan 90-luvulla ohjelma, jossa oli aidosti vaaran tuntua Rantalaisen ja Sarasvuon johdolla. Koskaan ei tiennyt mitä voi tapahtua seuraavaksi. Luita murtui, studiosta lähti väkeä vihaisena ja juontajat sammuivat tai  ottivat nyrkkeilymatsin. Toisella oli sen jälkeen leuka ehjänä. Tämä muuten tapahtui 12.5.1994. Kymmenet ohjelmat ja talkkarit ovat tuon jälkeen pyrkineet samaan. Mitään vastaavaa ei ole nähty ennen Possea. Siinä ylitetään kaikkia mahdollisia rajoja oikein huolella. Suihkujuttu on täysin omaa luokkaansa. Nuoret miehet menevät kahtena joukkueena alastomina kerrostalon rappuun koputtamaan ihmisten oville asianaan päästä suihkuun isäntäväen kanssa. Eniten suihkuja ja suihkutovereita saavuttaneet voittavat kisan.

Maanantaita ja yöunta odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti