sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Arkkipiispa protestin kohteena


Arkkipiispan puheet ärsyttivät.
Avioliittolaista äänestettiin eilen. Seurasi ulosmarssi kirkosta. Tähän mennessä kirkosta eronneita on yli 7000 eli keskikoisen seurakunnan verran. Eroajat ovat ilmoittaneet eronsa syyksi arkkipiispan perinteisestä kristillisyydestä poikkeavat kannanotot. Tämä joukko on paljolti kirkon uskoon ja elämään syvästi sitoutunutta joukkoa, joten vahinko kirkolle on varsin suuri. Jotkut pitävät tätä "luopumusta" jopa paholaisen juonena.  Muut piispat ovat ilmaisseet kantansa varsin maltillisesti ja kristillisiä lähtökohtia kunnioittaen. He ovat korostaneet, että kirkon opeista eivät päätä eduskunta eikä yksittäiset kansalaiset.

Pariliittoko parempi nimitys?
Presidenttikin tuli ulos asian kanssa tänään. Hän olisi mieluummin käyttänyt homoliitoista termin avioliitto tilalla termiä pariliitto. Tämä olisi varmasi loukannut ihmisten tunteita huomattavasti vähemmän, vaikka sinänsä lain sisältö olisi ollut aivan sama.  Olisiko presidentin pitänyt tuoda julki kantansa jo aiemmin vai voiko olla niin, että valtavan homorummutuksen" keskellä hän olisi vain menettänyt arvovaltaansa?

Pääministeri pelaa riskillä
Pääministeri puolestaan saattoi naulata oman poliittisen karriäärinsä puolueensa johdossa vahvoilla kannanotoillaan. Cityliberaalit olivat varmasti aidosti mielissään, mutta Stubb ei taaskaan oikein ymmärtänyt, että Kokoomuksessa on myös merkittävä arvokonservatiivinen siipi, jonka tukea hän kipeästi tarvitseen. Tämä joukko määrittelee mm. avioliittokäsitteen perinteisellä tavalla. Tälle porukalle avattiin ovia ulospäin Keskustan ja perussuomalaisten suuntaan jo aiemmin ministerivalinnoissa. Kun Sipilä vielä on juuri sopivasti yrittäjämyönteinen, niin ääniä vuotaa ulos. Toivottavasti Stubbin ilmeinen typeryys ei onnistu sekaamaan Suomen asioita pahemmin herkässä kansainvälisessä tilanteessa. Nyt pieni pelisilmän tarkennus voisi olla eduksi.  

Hoidot väsyttävät
Neljännen sytostaattikuurin ensimmäinen hoitoviikko on ollut väsyntäyteinen. On vähän ärsyttävääkin, kun ei pysty olemaan niin aktiivinen kuin haluaisi. Toisaalta mieli ollut oikein hyvä. Ja televisio auttaa kuluttamaan aikaa, jos ei pysty muuta tekemään. Tänään katsoin Spielbergin "Pelastakaa sotamies Ryan." Elokuva on tositarinaan perustuva koskettava kertomus sodan totaalisesta järjettömyydestä. Muuten kylkivaiva on vähän antanut periksi. Kylki vaivaa lähinnä kiertoliikkeissä. Erikoisen hankalaa on ollut nousta sängystä ylös. Autosta nouseminen vaatii myös kiertoliikkeen, mikä voi olla välillä yllättävänkin tuskallista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti