lauantai 8. marraskuuta 2014

Aika kuluu

Kummola valittiin jääkiekkoliiton johtoon yllättävän niukasti. Noilla näytöillä olisi odottanut isompaakin voittoa. Voitosta huolimatta tulos kertoo tyytymättömyydestä ja Kummola on tarpeeksi fiksu kaveri ymmärtämään tilanteen. Sen näki naamasta.
---
Juha Sipilä oli tänään ykkösaamussa. Hän on reilussa parissa vuodessa kaksinkertaistanut puolueensa kannatuksen. Sipilä on yrittäjä, talousmies, insinööri ja hyvä ihminen, jolla on vahva vakaumus. Tällaisena aikana, kun talous on kuralla ja arvot hakusessa, tuo voi olla hyvä yhdistelmä. Sipilän etuna on se, että hän on liike-elämässä saavuttanut paljon.  Politiikassa hän voi keskittyä asioiden, ei egonsa, hoitamiseen. Hänellä on varaa suhtautua rakentavasti vastustajien ajatuksiin, jos ne sen ansaitsevat. Sipilä varoi visusti sanallakaan moittimasta hallitusta, vaikka olisi voinut ilakoida ja pilkata hallituksen surkeutta mielin määrin. On jännittävää seurata tarinan jatkumista. Toivottavasti voittajana on Suomi oy.
---
Sunnuntaina on seurakuntavaalien vaalipäivä. Aiothan äänestää, jos ääni on vielä antamatta.

Pääsin pitkästä aikaa osallistumaan iltamessuun. Siinä on sellainen kirkon toimintamuoto, jota haluaisin kehittää. Illalla on helppo mennä kirkkoon, tunnelma on tiivis ja mieli avoin. Onhan iltamessulla esikuvansakin. Viimeisellä aterialla asetettiin ehtoollinen vietettäväksi Jeesuksen muistoksi hänen omalla käskyllään., ei aamiainen. Mutta miksi sunnuntaiaamun urkukirkko on saanut ylivallan?

Sunnuntaiaamun urkukirkot eivät kaikkia onnistu virittämään oikealle taajuudelle. Paljon potentiaalista kirkkokansaa jää ulkopuolelle, joskin perinteellä tietenkin on paikkansa. Eivät ne toisiaan pois sulje. Ortodoksisessa ja katolisessa perinteessä vigiliat ja vesperit ovat olleet ihmisten elämää jo vuosisatojen ajan. Heiltä voisi jotakin oppia, samoin vapailla suunnilla on osaamista tällä alueella. Toki omasta perinteestä kyllä löytyy olennaiset ainekset.  Uskon, että max 30 minuuttia kestävät gospel-musiikin ympärille rakentuvat iltakirkot löytävät hyvin toteutettuna ja brändättynä paikkansa. Tulisieluisia toimijoita tarvitaan, kirkkoneuvoston päätös ei riitä. Ja tokihan tällaista toimintaa on ollut monissa seurakunnissa jo tosi pitkään, joten sikäli uudesta asiasta ei puhuta.
---
Olo on ollut hyvä tänään.  Perhepiirissä vietettiin tuplasynttäreitä. Samalla tarjoiutuu mahdollisuus katsoa näitä sairastamisen vuosipäiviä taaksepäin.  Kaksi vuotta sitten vointi oli huonompi, kun ensimmäiset sytostaattihoidot oli juuri annettu suoneen. Kaksi  jännittävää vuotta kuoleman varjo selässä on takana, kaksi ehdottomasti hyvää vuotta. Päivääkään en vaihtaisi pois. Jokainen näistä päivistä on tämän blogin sisällä. Tämä on päivitys 761. Maailmassa ollaan tietyllä tapaa  yksin, jokainen oman kohtalonsa kanssa. Silti merkitykset ja kokemukset syntyvät kohtaamisista ja yhdessä kulkemisesta. Kiitos kanssamatkustajat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti