keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Moskovan ja vähän Washingtoninkin ilta

Olo oli tänään oikein hyvä. Lääkesyklissä alkoi se vaihe, jolloin lääkitys on vahvimmillaan, joten eiköhän tämä loisto-olo tästä tasoitu.

Pakkasta oli aamulla kuusi astetta ja miinuksella mittari oli koko päivän. Yllättävää oli vesimäärä joessa. En tiedeä lukemista, mutta vesimäärän perusteella näytti isommaltakin tulvalta vaikka samanaikaisesti maassa ei ollut vettä eikä lunta. Jossain muualla oli siis täytynyt tulla vettä.

Ykkösellä on Moskova-ilta. Venäjää on vaikea hahmottaa, koska se on niin monitasoinen maa ja kulttuuri. Venäjä on myös paljolti tuntematon meille, kieli on vieras eikä Venäjällä ole länsimaalaiselle juurikaan ihailun aiheita. A-studiossa eri näkemyksiä edustavia on kutsuttu paikalle, jolloin katsojalle jää tilaa muodostaa omaa kantaansa. Olen viime aikoina aiemminkin pitänyt Matti Virtasen tyylistä, joka on varsin suora ja kärkeväkin. Hän ajaa suoraan kohti asian ytimiä, usein aika onnistuneesti vieläpä. Joskus jäädään jankutuksen puolelle, jos haastattelu ei etene hänen käsikirjoituksensa mukaan.
---
USA:ssa oli ns. välivaalit, jolloin kongressin molemmat kamarit eli edustajainhuone ja senaatti saivat uudet kokoonpanot. Presidentti Obamalle tappio oli selkeä. Obamaan luotiin aikanaan paljon odotuksia Bushin kauden jälkeen. Vihdoin humaani ja sivistynyt presidentti USA:n.  On surullista, miten kehnosti Obamalle on käynyt. Huolimatta talouden nousta hänestä ei tullutkaan vahvaa presidenttiä, vaan pikemminkin sylkykuppi. Hän ei ole saanut kansaa hurmion, vaan jäänyt etäiseksi hahmoksi amerikkalaisille. Republikaanien suurena missiona näyttääkin olevan presidentin kaataminen enemmän kuin isänmaan etu. Loppukautensa Obama joutuu näin olleen olemaan kuin kädet ja silmät sidottuina. Republikaanit pystyvät kampittamaan Obamaa jokaisessa isossa päätöksessä kongressissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti