maanantai 17. marraskuuta 2014

Valokuvat pilveen

Valokuvia olen yrittänyt järjestellä. Nimenomaan yrittänyt. Tarkoitus on ollut karsia jyvät akanoista ja tehdä varmuuskopiot ns. pilveen eli verkkoon One Drive-palveluun. Käytännössä tämä ei ole ollut helppoa. Pilveen lataaminen on takkuillut. Välillä ei mene perille, välillä menee viiveellä, jolloin on saattanut tulla useita rinnakkaisia kopioita. Sitten kun yritin poistaa epäonnistuneet lataukset, poistin suuren osan oikein tallentuneista kuvatiedostoista. Onneksi oli koneella kopiot tiedostoista, niin mitään ei varsinaisesti mennyt hukkaan. Pääsee siis aloittamaan homman alusta. Parin päivän työ tosin meni kankkulan kaivoon. Jälkiviisaana voi sanoa, että olisi kannattanut laittaa puhelimeen automaattisen varmuuskopioinnin asetukseksi, jolloin yhtäkkinen siirtokuormitus ei kasvaisi niin isoksi. Takut olisivat luultavasti jääneet vähemmälle.

Olisi tavallaan hauska tietää kuinka moni pitää valokuvien käsittelyä rasittavana touhuna. Uskon, että moni muukin kokee sen sellaisena paremminkin välttämättömänä pahana. Mutta kyllä siinä on iloinenkin puoli. Näin syksyn harmaudessa on tosi piristävää katsoa kuvia kesältä. Kesän lämpö huokuu kuvista. Värit ovat niin täysin erilaiset ja kesän mukavat jutut tulevat mieleen.
---
Kovasti poristaan jalkapallomaajoukkueen tarpeesta antaa potkut valmentajalle. Antaisivat mieluummin pelaajille, mutta mistä uudet tilalle? Pitää muistaa miten kova kilpailu lajin sisällä on. Suomella on tasan yksi pelaaja Euroopan viidessä kovimmassa sarjassa. (tosin hänkin eli Hetemaj sarjansa heikoimmassa joukkueessa Chievossa) . Eremenkon TsSKA Moskva on seurarankingissa sijalla 32. Suomen ylivoimainen ykkönen HJK on Euroopan seurarankingissa sijalla 216. Valmentajalla on nappulat aika vähissä vaikka mitä tekisi.
---

Kyllä tuo taustalla oleva Strömsö on kummallinen ohjelma, suorastaan maineensa veroinen. Siinä asiat rullaavat vääjäämättä kohti päämääräänsä, ihmiset ovat hyväntuulisia ja mukavia.  Kaikki toimii moitteettomasti. Ketään ei pudoteta pelisä eikä arvostella. Ehkä tässä on suomalaisuutta parhaimmillaan, ruotsinkielistä suomalaisuutta. Takassa paukkuu koivuhalot ja pullantuoksu tulee melkein ruudusta läpi. Elämästä osataan nauttia luontevalla tavalla.
---
Vointi on ollut päivän ajan tosi hyvä. Yö oli sen verran lyhytuninen, että illalla on vähän grammari jäänyt junnaamaan.

* Korjaus. Moisanderin kipparoima Ajax on sijalla 26.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti