perjantai 7. marraskuuta 2014

Viileää


Niityllä lunta...Talvi tuli viiman ja pakkasen kanssa.

Tulin uutis- ja kielifriikkinä hankkineeksi uutiskanavia lisää. Mukana kanavapaketissa ovat mm. BBC, CNN ja Al Jazeera. Niitä on tullut sitten töllötettyä. Aika samanlaisiahan nuo ovat. Tietyn kierron mukaan esitetään non-stoppina tietyt uutisjutut. Näistä kolmesta Al Jazeera on ollut positiivinen yllätys. Arvelin, että siinä näkyisi jonkinlainen arabipainotus. Ensimmäisten havaintojen  perusteella se vaikuttaa erittäin laadukkaalta uutiskanavalta. Uutisointi vaikuttaa objektiiviselta jopa Palestiinan kysymyksen ympärillä, jutut ovat perusteellisia ja kieli on loistavaa englantia.

Suomalaisena kiinnostaa tietenkin, mitä meistä näkyy maailmalla. Eilen Mikko Hirvosen uran päättyminen oli BBC:llä erittäin näkyvvästi esillä. Stubb oli myös pääministerikokouksen vuoksi luonnollisesti paljon kuvissa. Kiva nähdä, ettei ujostella kovassa seurassa.
---
Tänään pelattiin jääkiekossa nostalgiaottelu Suomen maailmanmestarit 1995 vastaan Ruotsin legendat. Tämä on se todellinen joukkue, joukkue joka voitti kansan sydämet puolelleen sekä pelillään että käytöksellään. Silloin nuoren joukkueen pelaajat ovat pitkään loistaneet kiekon tähtitaivaalla. Viimeiset taisivat viime keväänä lopettaa aktiiviuransa. Tämän päivän ottelua olisi ollut kiva nähdä enemmänkin. Itse asiassa Petteri Nummelin ainakin jatkaa vielä aktiiviuraansa. Summanen, Törmänen ja Peltonen ovat ehtineet luoda valmentajauraakin.
---
Vointi on ollut hyvä. Pakkasta olen vältellyt, joten sisällä on saanut olla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti