keskiviikko 26. marraskuuta 2014

No to Rasism!


USA on yllättävän rasistinen maa.
"The land of hope and glory" rakennettiin aikanaan työnteon ja yrittämisen perustalle. Afrikkalaislähtöisillä orjilla oli tässä kokonaisuudessa iso merkitys.  Martin Luther Kingiin ja 1960-luvun rotumellakoihin viitataan usein ainakin tiettyjen merkkipäivien yhteydessä.

On yllättävää, miten B-luokan kansalaisia tummaihoiset ovat myös tämän päivän USA:ssa jopa aivan arjen käytänteissä. Amerikassa työnsä puolesta pitkään oleillut suomalaistutkija kertoi, miten hän sai mennä ensimmäisenä bussiin ja häntä  ainoana tervehdittiin mikäli pysäkillä oli vain tummaihoisia hänen lisäkseen. Kaupoissa valkoisia palvellaan eri lailla.  Lievissä huumausainerikoksissa valkoihoinen voi samasta teosta saada huomautuksen ja tummaihoinen joutua vankilaan.  Poliisin mustiin kohdistuva väkivalta on erittäin yleistä. Keskimäärin kaksi kertaa viikossa valkoinen poliisi aiheuttaa mustan henkilön kuoleman. Tällöin puhutaan kiistattomista tapahtumista. Tosiasiana pitää tietenkin mainita, että vakavat rikokset ovat voimakkaasti keskittyneet tummaihoisiin tekijöinä.

Mistä löytyisi oma Zlatan?
Suomen jalkapallomaajoukkue on tuskaillut maalinteon kanssa. Muutenhan peli on kulkenut aivan hyvin. Eilen pelattiin Mestarien liigaa ja maalinteosta saatiin mallia. Huippumaalintekijät tekevät puoliolemattomista paikoista jäätäviä maaleja. Suomen tilannetta ei muuta se, vaikka valmentajaa vaihdettaisiin joka ikinen viikko. Tarvittaisiin hyvä maalintekijä, vaikka Zlatan kärkeen, niin mahdollisuudet olisivat aivan toisenlaiset voittaa tasaisia pelejä. Suomella on pari lupaavaa hyökkääjää, joten ehkä sieltä olisi jotakin hyvää odotettavissa. Teemu Pukilla olisi erinomaiset tekniset ja nopeudelliset ominaisuudet. Joel Pohjanpalolla näyttäisi olevan hyökkääjältä vaadittavaa henkistä kanttia ja nälkää. Toivottavasti kilpailuasetelma kehittäisi molempia pelaajia kansainväliselle tasolle. Olen ihmetellyt, että missä ihmeessä on ihmelapsi Lauri DallaValle, joka oli jokunen vuosi sitten Euroopan lupaavimpia hyökkääjiä?

Poliisilla lisää "silmiä" valvontaan
Suomen poliisi on saamassa uuden välineen liikennevalvontaan. Poliisiautoissa on laite, joka lukee rekisterikilvet konepohjaisesti. Laite tarkistaa auton tiedot automaattisesti, jolloin maksamattomat verot ja unohtuneet katsastukset tulevat esille. Varmasti muitakin epämääräisyyksiä saadaan näkyviin, kun auto pysäytetään. Tämä kuulostaa sikäli hyvältä, että kansalaisille annetaan selkeä viesti siitä, että hommat kannattaa hoitaa kunnolla, onhan jo auton katsastaminen tärkeä turvallisuusteko. Ja on sekin tasa-arvoa että kaikkien kuuluu hoitaa velvoitteensa. Veikkaan silti, että tietoturva-asiossa tulee vielä mietittävvää. Tuollainen väline kun pystyy keräämään tietoa tielläliikkujista hyvin paljon ylimääräistäkin.

Aivan helppo päivä ei tänään ole ollut, kylkeäni vähän satutin mikä rajoittaa liikkumita jonkin verran. Uni oli kuitenkin tavallista parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti