perjantai 21. marraskuuta 2014

Ei enää ranskalaista lääkettä

Espanjassa maksetaan romutuspalkkio vanhoista autoista, mikäli ostetaan uusi kärri tilalle. Summa on kaksi tuhatta euroa raatoa kohti. Näin on saatu lisättyä autokauppaa arviolta parillakymmenellä prosentilla. Joku on ehdottanut, että Suomeen voitaisiin tuoda sama toimintamalli. Saataisiin autokantaa uudistettua ja kauppaa liikkeelle. Voi olla, että metsien perukoilta ja kuusen juurilta saataisiin öljynvaluttajia kerättyä pois. Ekologista etua varmasti näin syntyisi.

Mutta mutta... En silti varauksetta lähtisi kannattamaan ajatusta. Espanja on iso autoteollisuusmaa ja Fordilla, Opelilla ja Seatilla on siellä tehtaita. Näin romutustuella tuetaan omaa teollisuutta. Suomessa autoteollisuus on sen sijaan pienimuotoista, autot ovat tuontituotteita eli mahdollinen tukiraha valuu ulos Suomesta. Meillä uusia autoja myydään reilut 100 tuhatta kappaletta.

---
Poliiseista puhutaan  jälleen tv:ssä. Paatero saa jatkuvasti olla selittelemässä jotakin asiaa. Suomessa on varmasti maailman parhaat poliisit, vaikka heitä on vähän suhteessa kansainvälisiin vertailukohtiin. Näin siitä huolimatta, että Suomi on Länsi-Euroopan väkivaltaisimpia maita.
Norjassa henkirikoksia vuosittain on noin 30, Suomessa määrä on nelinkertainen.

Mielestäni poliisien on pidettävä puoliaan ja osattava vaatia. Niin he nyt tekevätkin. Tästä osoituksena oli viimeviikkoinen poliisien mielenosoitus. Poliisit eivät käsittääkseni vaadi lisää palkkaa, vaan resursseja tehdä työnsä kunnolla. Se heille suotakoon.
---
Tänään julkaistuissa Helsingin Sanomien teettämässä gallupissa Kokoomus sai alimmat lukemat neljäänkymmeneen vuoteen. Joku sanoi, että Stubb on ollut puolueelle varsinainen musta pekka. Siltä tosiaan näyttää. Mielenkiintoinen havainto on se, että vanhanaikaiseksi koettu oikeisto-vasemmistojako on voimassa. Porvaripuolueiden kannatus on vakio vaikka keskinäiset suhteet vaihtelevat. Punavihreällä puolella on vastaava tilanne vaikka sisäistä liikkumista tapahtuukin.
---
Pistävää rintakipua tuli podettua tänään iltapäivällä. Hätäännyin sen verran, että ajattelin kokeilla vanhaa lääkettä; yksi snapsilasillinen konjakkia. Tavallaan se tepsi. Tulin niin huonovointiseksi ettei rintakipu enää tuntunut. Olo oli niin kamala.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti