perjantai 28. marraskuuta 2014

Sipilän viritykset


Vointi ollut vieläkin uupunut. Päivä oli harvinaisen harmaa marraskuunkin päiväksi. Mieli oli kuitenkin kirkas kuin aurinkorannalla. Kirkasvalolampuilla oli asiaan vaikutusta.

Puoluejohtajat tentissä
Puoluejohtajat istuivat eilen tentattavana. Nämä kahdeksan henkilöä ovat hyvin tärkeitä Suomen tulevaisuuden kannalta. Heistä täytyy löytyä se johtajuus, jolla Suomi johdetaan väljemmille vesille nykyisistä ongelmista. Yleisesti täytyy todeta, että he ovat kaikki varsin esiintymiskykyisiä, värikkäitä ja persoonallisia esiintyjiä.

Mutta miten se johtajuus? Vähän tuli sellainen olo, että löytyykö riittävää ilkeyttä tehdä tarvittavia uudistuksia. Helposti halvaannutaan katsomaan gallup-lukemia. Stubb oli aivan jäässä, itsevarmuus täysin kateissa. Varmasti hän pyrki välttämään ylimielisen vaikutelman luomista kaikin tavoin. Samalla tuosta kansainvälisestä sporttisesta kielinerosta ja nopeasta ajattelijasta tuli aika tavis.

Sipilän viritelmät
Sipilä puhuu valtion pääoman myymisestä ja pääoman sijoittamisesta tuottaviin uusiin kasvaviin yrityksiin. Mutta kannattaako tuottavia yrityksiä myydä? Onko 10 % tuottavan valtionyhtiön myyminen parempi, kuin lainan ottaminen parin prosentin korkotasolla. Tätä Sipilän logiikassa en täysin tajua. Yritän kuitenkin, koska uusia ajatuksia ei summittain saa tyrmätä.

Sipilä ilmeisesti ajattelee näin: Valtion pääomaa myydään vakaista yrityksistä hyvällä hinnalla. Firmat saavat uusia rahoittajia ja toiminta jatkuu. Irrotettu raha sijoitetaan uusiin firmoihin tuottamaan kasvua, jolloin perässä seuraa myös yksityistä rahaa. Kasvun toteudettua pääoma on irroitettavissa uusiin hankkeisiin.

Mutta, entäpä jos riskit realisoituvat? Menetettiin mylly ja rahat menivät kankkulan kaivoon. Riski ei tässä kohdassa tunnu miellyttävältä.

HJK isoon voittoon
Jalkapallossa toteutui tarina, joka oli odotettavissa. HJK johti taistellen Eurooppa-liigassa vielä minuutilla 89 FC Kööpenhaminaa 1-0. Sittenhän se tasoitus tuli. Oli se ansaittu ottelutilanteisiin nähden. Mutta mitä sitten tapahtuikaan? Tapahtui epätodellinen. Minuutilla 93 Robin Lod keskitti vasemmalta sivurajalta puolikorkean ja Gandji puski sivuverkkoon. 2-1, Hienoa Klubi! Vieläkin on teoreettiset mahdollisuudet edetä kevään jatkopeleihin. Tanskalaiset ovat ulkona.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti