perjantai 21. marraskuuta 2014

Tarvitaanko kiintiönaisia yrityshallintoon?

Jokerit voitti Pietarin SKA:n maalein 3-1. Se on sellainen saavutus, joka tuskin voi toistua kovin usein. Liekö kovin suomalaisen seurajoukkueen saavutus koskaan. Westerlund on tehnyt jäätävää jälkeä Jokereiden kanssa. Hänessä yhdistyvät lajiosaaminen  ja ihmissuhdetaidot.  Miljonäärien kanssa toimeentuleminen ei ole välttämättä helppoa. Toivottavasti Erkka saisi vielä näyttää kykynsä sarjoista kovimmassa, NHL:ssä. Näytöt maajoukkueessa ainakin viittaavat siihen, että menestystä voisi tulla. Pronssi Sotshista tuolla joukkueella ei olisi pitänyt olla mahdollinen. Ja olihan Alpo Suhonenkin aikanaan NHL:ssä, vaikka hänen CV:nsä oli ovat paljon vaatimattomampi.

KHL:n tulevaisuus puhuttaa. En ole ollenkaan varma siitä, onko sarjaa enää kolmen vuoden päästä olemassa. Iso osa joukkueista on rakennettu tyhjän päälle ilman juniorityötä ja vakaata fanikuntaa. Seurat yksinkertaisesti loppuvat, kun oligarkkien hanat menevät kiinni.
---

Pitääkö naisilla olla kiintiöpaikkoja pörssiyhtiöiden hallituksissa? Kiintiöpaikkojen puolustajat perustelevat asiaa yhteiskunnallisella tasa-arvolla. Antti Rinne edustaa tätä kantaa, demarit kaipaavat tietenkin Urpilaisen mukana kadonneita naisia takaisin. Mutta eikö se ole syrjintää, jos syrjäytetään pätevä mies vain sen takia, että hän on mies? Mielestäni pätevyyden pitäisi ratkaista, muuten leimataan naiset.Aletaanko huipulla istuvaa naista pitää säälipaikalla olevana kiintiönaisena, jolloin kaikkien hallinnossa olevien naisten uskottavuus alkaa kärsiä. Pätevät naiset kyllä nousevat ansaitsemaansa asemaansa, ei siihen kiintiöitä tarvita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti