perjantai 28. marraskuuta 2014

Avioliittolain muutos


Eduskunta äänesti tänään uudesta avioliittolaista. Kansan kahtiajako tuli selvästi esille. Toiset iloitsivat ja monet olivat pettyneitä. Pitää muistaa, että vaikka periaatteellisesti voi olla kysymys isosta asiasta, se koskee käytännön tasolla hyvin harvoja ihmisiä. Realiteetti on se, että ennemmin tai myöhemmin laki olisi runnottu läpi. Olisi hyvä, jos vastedes päästäisiin käsittelemään isompia asioita, kuten talouskriisiä. Vaikka tuntuu luonnottomalta, että lapsella on kaksi isää, ei suoraa tutkimusnäyttöä tietääkseni ole siitä että lapsi tästä vahingoittuisi. Eikä totuuden nimessä se heterojenkaan antama kasvatus aina niin mahtavasti onnistu.

Rummutus mediassa oli poikkeuksellisen voimakasta. Median tehtävänä olisi välittää puolueettomasti tietoa ja antaa puheenvuoroja eri osallistujille tasapuolisesti. Näissä asioissa tällä kerralla ei onnistuttu kovinkaan hyvin. Tätä monet mediakriitikot toivat esille. Jopa Ylen uusisointi oli aika toispuoleista. "Tasa-arvoinen avioliittolaki" on nimityksenä suorastaan probagandistinen. Ei nykyinen laki ole epätasa-arvoinen edes YK:n mielestä.

Pääministeri Stubb esitti vakavalla naamalla, että lähes kaikkialla muualla maailmassa olisi hyväksytty sukupuolineutraali avioliitto. Asia ei ole aivan niin. Vain 18 maata on ennen Suomea hyväksynyt tuollaisen lain. Sellaiset maat kuten Saksa, Itävalta, Sveitsi, Italia, Kreikka eivät omaa kyseisen kaltaista lakia.

Nyt on tarkka paikka jatkaa eteenpäin. On paljon ihmisiä jotka kehuskelevat suvaitsevaisuudellaan. Jotka näin tekevät, ovat valmiita sietämään toisenkin kantoja. Toivottavasti näin käy puolin ja toisin. Toivottavasti  ketään ei leimata huonommaksi näkemyksensä johdosta jatkossakaan.

Oletettavasti kirkossa alkaa hirvittävä rummutus kirkollisen vihkimisen puolesta. Siinä sopassa tarvitaan viisautta. Arkkipiispa on ainakin laittanut arvovaltansa jo nyt peliin. Osa pitää häntä rohkeana, osa pelkurina. Piispa Häkkinen tuli ulos mielestäni viisaalla kannalla. Häkkisen puheenvuoro löytyy täältä.
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti