keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Pieni tappio

Taas tuli Suomelle takkiin jalkapallossa. Vastassa oli vieraskentällä harjoituspelissä Slovakia, jolla on karsinnoissa upea saldo takanaan, pelkkiä voittoja. Slovakia on voittanut jopa  Espanjan viime aikoina, joten kivikova oli vastus.  Siinä mielessä 2-1 ei ole rumasti. Huolestuttavaa pelissä on keskitysten puolustaminen. Niistä on ropissut omiin turhan paljon. Kapteeni Moisander on ollut turhankin usein aitiopaikalla. Puolustukseen tarvittaisiin yksi torni toppariksi Moisanderin viereen. Harmi, että Sami Hyypiä ei enää ole käytössä. Hänen edestään ei pääpalloja juuri viety. Pelillisesti ei ole mitään syytä painaa paniikkinappia. Jos Suomi olisi 20 vuotta sitten pelannut näin uskottavasti huippumaita vastaan, oltaisiin oltu täysin haltioituneita. Silloin ei omaa peliä juuri ollut, seistiin parkissa oman maalin edessä ja potkittiin palloja pois. Joskus saatiin hyökkääjä läpi maalintekoon. Nyt noidutaan lähinnä maalipaikkojen tuhlailua. Suomella on ollut lohkossaan  eniten maalipaikkoja, joten ei kaikki todellakaan huonoon suuntaan kehittynyt. Mielestäni kommentaattorina toimiva Antti Pohja on turhankin happamasti kommentoinut tilanteita. Oma suosikkipelaajani tällä kerralla oli Halsti, jolla on todella nopea pelirytmi ja hyviä ylöspäin suuntautuvia syöttöjä.

Vointi ollut taas pikkuisen parempi tänään, mistä olen kovasti onnellinen ja kiitollinen. Päivän kohokohtia oli käynti munalassa, kuten pikkutyttö sitä kutsuu. Kysymys on siis maatilalla olevasta kanalan itsepalvelukaupasta, josta kananmunat haetaan. Lähiruokaa siis asian varsinaisessa merkityksessään. Parasta oli se, että pystyi tekemään matkan vaivatta kävellen kunnon kärsimättä.
---
Ruotsissa käydään mielenkiintoista energiakeskustelua. Sielläkin on rakennettu tuulivoimaa ja rakennetaan jatkossakin. Huolenaihe on mielenkiintoinen, ydinvoimalat ovat muuttumassa kannattamattomiksi halvan tuulivoiman takia ja niitä joudutaan ehkä ajamaan ennenaikaisesti alas. Toisaalta tuulivoiman ongelmana on epätasaisuus. Kesällä tuulee enemmän kuin talvella, jolloin sähkönkulutus on suurinta. Silloin joudutaan hankkimaan lisäenergiaa eli kaasua Venäjältä tai hiiltä Saksasta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti