Aamutelevisiossa pyydettiin luetteloa niistä asioista, jotka ovat Suomessa hyvin. Vastaajina olivat liikenainen Anne Berner, filosofi Timo Airaksinen sekä ex-poliitikko Suvi-Anne Siimes.
(ainakin) Seuraavat asiat ovat vastaajien mielestä hyvin: pankkisektori, nuoressa yrittäjyydessä hyvä meininki, hyvän tekeminen, kirkko, oikeuslaitos, Yle, eläkkeet, puolustusvoimat sekä hyvän päälle rakentaminen. Myös poliisi sai mainintansa. Airaksinen otti esille sen, että USA:ssa poliisi suorastaan terrorisoi kansalaisiaan ja Venäjällä kansa ei tiedä kumpaa enemmän pelkää rosvoja vai poliiseja.
Hyvä onkin jättää voivottelut ja kääntää näkökulma mahdollisuuksien suuntaan. Talousongelmista huolimatta asiat ovat enimmäkseen hyvin. Ja seuraavaksi voidaan aivan hyvin lähteä siitä, että tavoitteena on maailman fiksuin yhteiskunta, joka on myös taloudellisesti toimiva. Meillä on koulutettu dynaaminen väestö, joka puhaltaa yhteen hiileen. Kyllä tällä porukalla pärjätään jatkossakin, kun asiat tehdään oikein.
---
Lukion tuntijako päätyi suunnilleen nykyiselleen. Ei ihme, sillä aiemmat esitykset olivat mielestäni täysin käyttökelvottomia eikä vanha huono ollenkaan ole. Sitä on tarkennettu ja kehitetty parikymmentä vuotta, joten olisi ollut älytöntä heittää tehtyä työtä hukkaan. Joka opetussuunnitelmassa on haettu oppiaineet ylittäviä opintokokonaisuuksia, koska oppiaineiden on katsottu pilkkovan asiasisällöt turhan erilleen toisistaan. Koskaan tuo tavoite ei ole toteutunut ja tuskin toteutuu jatkossakaan. Aiemmissa esityksissä pirstoutuminen ja lokeroituminen oli menossa vielä pahempaan suuntaan; vai miltä kuulostaa ylioppilas, joka ei olisi lukenut tuntiakaan historiaa lukiossa tai uskontoa. Onneksi tämä jäi pois suunnitelmista.
Uskonto valitettavasti menetti yhden pakollisen kurssin, mutta onneksi kaksi vielä jäi opetussuunnitelmaan. Tilanne olisi voinut olla huonompikin. Jopa päättäjissä on niitä, jotka eivät erota toisistaan uskonnon harjoittamista ja uskonnon opettamista. Uskontoihin perehtyminen ja asioiden pohtiminen yhdessä ikätovereiden kanssa luo sitä monipuolista ymmärrystä ja ajattelua, jota kutsutaan sivistykseksi ja sieltä nousee myös suvaisuus, sen sietäminen että toisella on erilainen vakaumus.
---
TPS vaihtoi valmentajaa ensimmäisenä tällä kaudella. Kallista joukkuetta ei saatu toimimaan ja seurajohto painoi paniikkinappia. Arvostettu Kai Suikkanen sai potkut ja tilalle otettiin kokematon päävalmentaja ja pari seuraikonia taustalle. Pelaajien reaktiosta päätellen ratkaisu ei välttämättä ollut viisain mahdollinen. Karismaattisen valmentajien tilalle tuotiin kolme keltanokkaa. Mielenkiinnolla seuraan onko päävalmentajalla sama nimi keväällä. Liigaurakka alkoi tappiolla.
---
Vointi oli aika hyvä. Tietokonetomografia tehtiin tänään. Tuloksia saa vastaan seuraavalla viikolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti