perjantai 14. marraskuuta 2014

Unelma särkyi...taas kerran

Lukion tuntijako sai lukiolaisilta ristiriitaisen vastaanoton. Suomenkieliset arvostelivat valinnanvapauden vähyyttä, ruotsinkieliset olivat tyytyväisiä. Lähtökohtaisesti lukion tarkoitus on olla yleissivistävä oppilaitos. Tämä tarkoittaa tietenkin laajan ainerepertuaarin säilyttämistä. Myös kaikille yhteinen matematiikan ykköskurssi kuulostaa hyvältä minun korviini. Se antaa hyvän mahdollisuuden arvioida oman tasonsa realistisesti heti alussa.
---
Unkari - Suomi -ottelussa Suomi on pelannut oikein hyvällä ilmeellä ja on hallinnut selkeästi. Maalipaikkoja on ollut riittävästi, mutta tolppaa lähemmäksi ei olla päästy. Parasta oli nähdä pelaajien päättäväiset ilmeet, rohkea pallonhallinta ja hyvä liike. Peliä lähdettiin oikeasti voittamaan. Joukkueessa on myös sisäistä kilpailua pelipaikoista, mikä on joukkueelle oikein hyvä tilanne. Pidin tänään uusista miehistä; Urosesta ja Pohjanpalosta. Myös Teemu Pukki oli hyvä. Sparville on löytynyt sopiva rooli omien vahvuuksiensa kautta Itse en olisi valmentajana ottanut Teemu Pukkia pois vaan Kasper Hämäläisen jo aiemmin. Se siirto oli mielestäni selvä virhe, jos ei taustalla ollut loukkaantumista.

Lopulta Unkari kävi tekemässä upean voittomaalin ja tilanne on tuttu ja karsinnat finiitto. Hirveältähän tuo tuntuu, koska kisaunelman romahdus on tapahtunut niin monta kertaa aiemminkin jopa Unkaria vastaan. Mutta pitkässä juoksussa saa juuri sen mitä ansaitsee, pulinat pois.

Silti pitää muistaa, että kyseessä oli hyvä vierasottelu. Pallonhallinta Suomelle 56%-44%. Yritykset 13-9. Kulmat 5-1. Syötöt 377-235 (!!). Numerot kertovat, että vain maalisarakkeessa hävittiin. Toivottavasti pelaajat ottavat mukaansa hyvät asiat pelistä ja tulevat jatkossakin mielellään maaotteluihin. Parikympisen Pohjanpalon otteissa olin näkevinäni tulevan kansainvälisen huippupelaajan. Pukin kanssa yhtaikaa kentälle niin alkaa tapahtua.

Vointi on ollut aika hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti