tiistai 17. kesäkuuta 2014

Ruusuja Yleisradiolle

Kommentit MM-otteluihin löytyvät täältä!

Päivän mukava uutinen oli Michael Schumacher herääminen koomasta sopivasti Saksan avauspeliin. Koskaan ei kannata luovuttaa, toivottavasti kuntoutuminen jatkuu ja formulakuski palautuu normaaliin elämään kykeneväksi.
---
Yle toteuttaa MM-lähetykset tyylikkääsi. Studio-osuuksissa on väkeä aiempaa enemmän. Eivätkä ole ainaisen samat Martti Kuusela ja Juha Reini, jotka kommentoivat ministadionin äärellä kunnes aika loppuu kesken. Nyt on mukana uusia mielenkiintoisia nimiä. Antti Pohja vanhana pelaajana osaa avata tilanteita hyvin. Litmanen on sellainen asiantuntija, että hänen puhuessaan useimmat jalkapalloihmiset ovat hiirenhiljaa ja kuuntelevat tarkalla korvalla. Siellä on myös hyviä parivaljakoita, Litmanen ja Väyrynen toimivat upeasti yhdessä. Nurmelalla meinaa välillä mennä tyhjän nauramiseksi, mitä ei ole aina kiva kuunnella. Asiatuulella hänkin on mainio taustoittaja kuten sympaattinen Veli Lampikin. Valmentajille nämä studiokeskustelut ovat valmentajakoulutusta parhaimmillaan. Tietenkin riippuu ottelusta ja on siellä sellainenkin asiantuntija ollut, joka ei erota sanoja traaginen ja dramaattinen toisistaan.

Sekin on mukava asia, että kommentaattorit ovat mukana selostuskopissa. Näin saadaan asiantuntijoita hyödynnettyä paremmin. Selostajat harvoin ovat mitään lajin erikoisasiantuntijoita. Tässä yhteydessä tekee erityisesti mieli mainita Tero Karhu, joka on itse ollut pitkän linjan liigapelaaja. Se kuuluu selostuksissa. Paitsi, että hän on asiantunteva, hänellä on mukavan pirteä selostustyyli otteluissa. Pientä ärrävikaa en enää edes huomaa.
---
Tampere haluaa ratikan. Tuo kuulostaa mahtavalta luottamukselta tulevaisuuteen. Onhan ratikkakaupunki aivan eri sarjassa eurooppalaisena keskuksena. Kysymyksessä on jättihanke, 24 km pitkä raitiotie Hervannasta Lentävänniemeen, joka maksaa 320 miljoonaa. Hämeentie muuttuisi autottomaksi. Nykyinen bussikaaos helpottaisi ja ovathan ratikat mukulakiviä pitkin rämisteleviin busseihin verrattuna miellyttävämpiä. Toivottavasti hanke voidaan toteuttaa.
---
Kataisen hallitus, lähihistorian huonoin, jätti eronpyyntönsä tänään. Eivätkä ole odotukset korkeat seuraavankaan kohdalla. Kokoomus ja SDP näyttävvät olevan kaikista asioista eri mieltä, jolloin päätöksistä tulee vaikeita. Ei helpota, jos Stubb vie Kokoomusta pari askelta oikealle ja Rinne SDP:tä pari askelta vasemmalle. Erimielisyydet senkun syvenevät eikä päätöksiä saada aikaa ja jos saadaan ne ovat huonoja ja niihin pitää palata uudestaan. "Jokainen saa mitä kukaan ei halua", totesi Soini tänään.
---
Vuorokausirytmi on muuttunut. Viime aikoina yhtäjaksoinen uni on ollut pisimmillään noin kolme tuntia. Näitä on jaksottunut vuorokauteen useampia. Syynä lienevät ainakin myöhäiset tv-ohjelmat. Vointi ei ole mikään kovin vahva ollut tänäänkään, mutta ei ollut myöskään mitään isompia ongelmia. Tasaisen vakaata liitoa on tämä päivä ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti