keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Outo lakko

Lakkopäivä ollut tänään Suomen satamissa. Aika rohkeaa toimintaa AKT:lta nykyisessä taloudellisessa tilanteessa. Jotkut sanovat sitä välinpitämättömyydeksi. On totta, että nyt erittäin vaikeina aikoina olisi tärkeää, että kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Varsinkin viennin toimivuus on kohtalonkysymys koko taloudelle. Siksi tällaiset lakot tuntuvat vastuuttomilta, oli syy mikä tahansa. Virallinen syy oli se, että Torniossa oli tilanne päällä. Siellä ei käsitelty venäläisalusta, koska laivalla ei noudatettu työehtosopimusta. Tämän seurauksena varustamon edustaja oli uhkaillut sataman pääluottamusmiestä, josta lakko lähti liikkeelle. Haloo AKT! Miksi ampua itseään jalkaan, jos toinen hoitaa hommansa huonosti? Muuttuikohan tilanne tämän seurauksena paremmaksi kyseisessä varustamossa? Ainakin Suomen maine kärsi ja saatiin aikaan miljoonatappiot.
---
Tänään on tullut nukuttua unirästejä pois. Voinnissa ei mitään erityistä moittimista. Tutkin tänään Play-kauppaa ja ihailin sen runsasta tarjontaa. Tuo etsintä lähti liikkeelle siitä, että televisiossa esiteltiin sovellusta saamen kielen alkeisiin. Sitten alkoi löytyä sovelluksia myös muihin kieliin ja vaikka millä mitalla. Jäin pohtimaan, että olisivatkohan pojat koulussa innokkaampia kielenopiskelijoita, jos oppikirjoista rakennettaisiin kiehtovia tablettisovelluksia. Kielenopiskeluun liittyvä toisto sujuisi mielekkäämmällä tavalla. Niin ainakin uskoisin. Itseäni tällaiset ainakin motivoivat kovasti.
---
SJK on päässyt mukaan veikkausliigatouhuun kauden edetessä oikein toden teolla. 3-1 vierasvoitto Myllykoskelta oli kova suoritus. Putoamispeikko alkaa olla kaukana, joten oma peli varmasti helpottuu tästä. Saa pelata vapautuneemmin omaa peliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti