keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Puraisu

Goldfishin jalkapallomietteet TÄÄLTÄ

Suihkussa ollessani tunnustelin olkapäätä, että jäikö puremasta jälkiä. Sitten vasta tajusin, että sehän oli Chiellini, jota puraistiin. Näin sitä eläytyy otteluihin. Kysymyksessä siis tilanne, jossa Uruguay- Japani-pelissä Uruguayn Suarez ilmeisesti puraisi Italian Chielliniä olkapäähän.
---
Oppivelvollisuusiän nostamista koskevaa lakia valmistellaan. Siihen on varattu 15 miljoonaa euroa vuodessa. Rahan riittävyyttä epäillään. Joku päivä sitten laskeskelin uudistuksen hintaa. Kunnat joutuisivat ostamaan opiskelijoille läppäreitä ja laskimia ja kirjoja tietenkin. Pahoin pelkään, että summa on ainakin kolminkertainen. En mitenkään ymmärrä, miten 15 miljoonaa voisi riittää alkuunkaan.
---
AKT aiheuttaa närää lakkoaktiivisuudellaan. Pienimmästäkin kiistasta kasataan lakko, jolla vahingoitetaan työnantajaa hyvinkin raskaasti. Menee sekä rahat että maine. Tämä ei voi olla oikein. Joku kohtuus täytyisi olla tässäkin asiassa. Elämme sopimusyhteiskunnassa, jossa asioista sovitaan. Voimankäytön kynnyksen täytyy olla korkeammalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti